LEGALNA DROGA SEJE SMRT BALKANOM: Mrtav tinejdžer u centru Zagreba!

U Srbiji tamjan u Hrvatskoj galaxy

LEGALNA DROGA SEJE SMRT BALKANOM: Mrtav tinejdžer u centru Zagreba!

Crna Hronika -
Prema neslužbenim informacijama, dečak je preminuo od konzumiranja aromatične mešavine sintetičkih sastojaka pod nazivom Galaxy

ZAGREB - Petnaestogodišnji učenik preminuo je u centru Zagreba od još nepoznatog uzroka. Kako se neslužbeno saznaje, pronađen je bez svesti posle 16 časova u ulazu jedne zgrade u Petrinjskoj ulici, gde je umro nakon što mu je pozlilo.

U tom se dvorištu nalazi nekoliko kafića i poslovnih zgrada, kao i "smart shop". Pozvana je hitna pomoć, ali tinejdžeru više nije bilo pomoći.

Patolozi u Zavodu za sudsku medicinu će obaviti obdukciju tela preminulog 15-godišnjaka, u potrazi za uzrokom smrti.Prema neslužbenim informacijama, dečak je preminuo od konzumiranja aromatične mešavine sintetičkih sastojaka pod nazivom Galaxy.

Pošto je kupio drogu u jednom zagrebačkom 'smartšopu', kojeg je policija danas zapečatila, zapalio je Galaxy u haustoru i preminuo na licu mesta.

Iako se Galaxy, kao i Spice, Solar i Atomix mogu legalno da kupe jer su deklarisani kao osveživači vazduha, soli za kupanje ili đubrivo za biljke, reč je zapravo o jakoj sintetičkoj drogi čiji je učinak sličan onom koji se ostiže sa THC-a, ali mnogo jači i s produženim delovanjem, što povećava opasnost od smrtnog ishoda zbog konzumiranja ovih supstanci.

Stručnjaci već neko vreme upozoravaju na ove droge, a na tržištu se iz godine u godinu pojavljuju nove i nove...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track