Legija: Zapalio sam klub, bila mi je žuta minuta
Foto: Profimedia

Dopratio ga helikopter

Legija: Zapalio sam klub, bila mi je žuta minuta

Crna Hronika -
Razumeo sam šta mi se stavlja na teret, kratko je rekao Legija, koji je juče vraćen na izdržavanje kazne od 40 godina zatvora

BEOGRAD - Suđenje bivšem komandantu Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku Legiji i nekadašnjem pripadniku „beretki“ Dejanu Ivkoviću zbog izazivanja požara u diskoteci „Tvrđava“ u Kuli 2001. odloženo je juče u Trećem osnovom sudu u Beogradu.Ulemek je, uz visoke mere obezbeđenja, u pratnji Žandarmerije, čiji je konvoj nadletao i helikopter, prebačen juče iz požarevačkog „Alkatraza“ u sudnicu Centralnog zatvora, ali su sa suđenja izostali njegov advokat Aleksandar Kovačević, kao i optuženi Ivković.- Razumeo sam šta mi se stavlja na teret - kratko je rekao Legija, koji je juče vraćen na izdržavanje kazne od 40 godina zatvora.On nije želeo da se izjašnjava o predlogu Trećeg osnovnog tužilaštva da se uradi ekonomsko i građevinsko veštačenje kako bi se utvrdila visina štete koju su Ulemek i Ivković napravili kada su zapalili diskoteku. Diskoteka „Tvrđava“, podsetimo, zapaljena je 4. maja 2001. pošto je Legija došao i iz čista mira pucao po TV i audio uređajima, zbog čega je došlo do kratkog spoja, a potom i požara.

- Ja sam, totalno pijan, pucao u televizor i iznad šanka sa pićem. U tom trenutku ništa se nije dogodilo, ali su sat vremena kasnije flaše sa pićem počele jedna po jedna da pucaju. Na tom mestu planula je vatra i diskoteka se zapalila. Bila je to moja žuta minuta - ispričao je svojevremeno Legija.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track