MAJKA IZ PAKLA: Udavila bebu, slikala je i to okačila na Fejsbuk!
Foto: Facebook

Žena iz Petrovca uhapšena zbog čedomorstva

MAJKA IZ PAKLA: Udavila bebu, slikala je i to okačila na Fejsbuk!

Crna Hronika -
Mirjana Miklejić (46) posle porođaja u kući krajem juna usmrtila tek rođenog sina i zakopala ga u dvorištu, otkrivena kad je objavila sliku mrtvog deteta

PETROVAC NA MLAVI - Mirjana Miklejić (46) iz sela Busura kod Petrovca na Mlavi uhapšena je zbog sumnje da je ubila svoju tek rođenu bebu, koju je potom slikala i to okačila na Fejsbuk.Mrtvo novorođenče pronađeno je zakopano u dvorištu porodične kuće, a obdukcijom je utvrđeno da je dete najverovatnije udavljeno.Porodila se u junuKako saznajemo, Mirjana se pre oko dva meseca porodila u sedmom mesecu trudnoće, a telo mališana iskopano je tek pre tri dana.- Ceo slučaj otkriven je nakon što je Miklejićeva nedavno na Fejsbuku objavila fotografiju mrtvog novorođenčeta. Policija je nakon dojave pronašla bebu pokopanu u dvorištu. Miklejićeva se tereti za ubistvo deteta pri porođaju - kaže izvor Kurira iz istrage.Mirjana Miklejić je u kući živela s maloletnom ćerkom i sinom, dok je njena majka Javorka (73) povremeno dolazila jer je čuvala kuću u selu čiji su vlasnici u inostranstvu. Starica tvrdi da njena ćerka nije ubila dete i da je ono bilo mrtvorođeno.- Nisam ni znala da mi je ćerka trudna. Čula sam neke priče po selu, ali Mirjana mi je rekla da se ugojila. Krajem juna ili početkom jula pozvala me je telefonom u tri sata ujutru, dok sam bila u kući koju sam čuvala. Rekla mi je: „Dođi, mama, odmah! Boli me stomak!“ Probudila sam jednog mladića, koji me je dovezao kući - priseća se majka Javorka.Kako kaže, čim je otvorila ulazna vrata, ugledala je lokvu krvi.- Mirjana je ležala u sobi, plakala je. Pitala sam je šta je bilo, a ona mi je odgovorila da je pobacila u šestom mesecu. Ispričala mi je da se sve odigralo u trenutku, da je pokušavala da bebi preseče pupak, ali dečak je već bio mrtav. Tada sam videla bebu uvijenu u peškir na grejalici. Bila je sva modra i veoma mala - priča Mirjanina majka.

Ovde je zakopala dete...  Majka Javorka pokazuje bebin grob
Ovde je zakopala dete... Majka Javorka pokazuje bebin grob

Uvila telo u zavesu

Kako kaže, sledećeg dana odlučila je da sahrani bebu.- Htela sam da ga pokopam pored supruga, ali Mirjana je bila protiv toga. Iskopala sam zemlju pored ograde. Bebu sam umotala u parče zavese i platno. Stavila sam ga u plastičnu posudu, a na njega i jednu ružu, za pokoj duše. Zatvorila sam posudu zelenim poklopcem, a potom sahranila bebu - priča majka. Prema njenim rečima, preko rake je stavila cigle i crep, kako psi ne bi iskopali telo mališana.Komšije iz Busura zgrožene su time što je Miklejićeva na društvenoj mreži ostavila fotografiju mrtve bebe.- Užas! Ne mogu da verujem šta je uradila. Celo selo je u šoku! Svi smo u čudu! Pa zar je mrtvo i modro dete za pokazivanje. Pametnije bi joj bilo da je pozvala lekare i policiju - kaže komšinica.

Nije išla kod doktoraDANIMA LEŽALA I PLAKALAMoja ćerka je slikala mrtvog sina. Ne znam zašto je to uradila. Čula sam da je kasnije tu sliku postavila i na taj Fejsbuk. Ništa meni tu nije jasno - priča majka Javorka.Ona dodaje da njena ćerka tokom trudnoće, a ni posle porođaja nije išla kod lekara.- Dva dana nije jela, ležala je sedam dana i plakala. Boleo ju je stomak. Često je pominjala mrtvu bebu i svaki put bi zaplakala - priča baka ubijenog dečaka.

Iz dva braka ima četvoro deceKOMŠIJA: MIRJANA KRILA TRUDNOĆU JER JE BILA U VEZI S OŽENJENIM ČOVEKOM?Mirjana je bila u vezi s jednim oženjenim čovekom iz sela. Ko zna šta je tu sve bilo, pričalo se i da ga je ucenjivala bebom. Znali smo da je trudna, stomak joj je bio velik, a onda smo čuli da je pobacila - kaže komšija.Kako dodaje, Miklejićeva iz dva braka ima četvoro dece.- S prvim mužem ima dve odrasle ćerke, od kojih je jedna udata i ima decu. Iz drugog braka ima ćerku, koja je peti razred, i sina, koji ide u četvrti - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track