MAJKO BOŽJA, MOJA TINA JE MRTVA: Jecaj momka čija je devojka stradala u udesu kod Svrljiga!

Tragedija

MAJKO BOŽJA, MOJA TINA JE MRTVA: Jecaj momka čija je devojka stradala u udesu kod Svrljiga!

Crna Hronika -
Ubiću se, planirali smo da se verimo, ne mogu da živim bez nje, kaže Nenad Nešić (22), vozač „juga“ u kojem je kao suvozač poginula njegova devojka Valentina Stamenković (16)

SVRLJIG - Majko božja, ubiću se, ne mogu da živim bez moje Tine. Planirali smo da se verimo, a ona je mrtva - zavapio je Nenad Nešić (22) iz Knjaževca, vozač „juga“ u kojem je, u sudaru s „polom“, poginula njegova devojka Valentina Stamenković (16), dok je četvoro ljudi povređeno.

Direktan sudar... „Jugo“ na nizbrdici udario u „polo“ koji je dolazio iz suprotnog pravca
Direktan sudar... „Jugo“ na nizbrdici udario u „polo“ koji je dolazio iz suprotnog pravca

Valentina je s momkom Nenadom i tetkom Vesnom u petak uveče bila u kafani „Zlatni Timok“ u Svrljigu, a posle ponoći otišli su u Knjaževac. Oko sedam sati ujutru krenuli su nazad u Svrljig, a nesreća se dogodila sat kasnije na klizavom putu na kojem je, kako su ispričali očevici, bilo i poledice.

Smrskan... Valentina preminula na licu mesta u uništenom „jugu“
Smrskan... Valentina preminula na licu mesta u uništenom „jugu“

Kažite mi da nije mrtva

- „Jugo“ kojim je upravljao Nešić direktno se sudario s „folksvagen polom“ niške registracije. Valentina je poginula na licu mesta, dok su vozač Nešić i Valentinina tetka Vesna Stamenković (33), kao i suvozač i saputnik u „polu“, prebačeni u Urgentni centar u Nišu - kaže sagovornik iz istrage i dodaje da su telo nesrećne devojke iz smrskanog vozila izvukli vatrogasci i policajci.

Nenad Nešić sve vreme je kukao za stradalom devojkom.- Kažite mi da je Tina živa, ne mogu da verujem da je mrtva. Planirali smo da se verimo. Čekali smo da završi školu pa da se venčamo. Život mi je uništen, voleli smo se iznad svega, znali su to i njeni - rekao je kroz suze izbezumljeni Nešić. Posle ukazivanja pomoći u niškom Kliničkom centru, Nešić je pušten na kućno lečenje. On je ugruvan, pregrizao je deo jezika, razbijena mu je brada i ima povrede po grlu i nogama.Nešić objašnjava da je uzrok sudara najverovatnije kvar na menjaču njegovog „juga“.- Nismo išli brzo od Knjaževca ka Svrljigu, pa smo zato i putovali skoro sat vremena. Međutim, na poslednjoj nizbrdici, na ulazu u Svrljig, odjednom mi je menjač iskočio iz brzine. Pokušavao sam da ga vratim i prikočim, ali kola su se u tom trenutku zanela. Čuo sam samo snažan prasak kad je drugo vozilo naišlo iz suprotnog smera. Udario sam glavom u karoseriju i onesvestio se. Probudio sam se u niškoj bolnici i nisam znao šta se dogodilo s Tinom - rekao je Nešić.

Nesuđeni mladenci... Nenad Nešić i Valentina Stamenković planirali venčanje
Nesuđeni mladenci... Nenad Nešić i Valentina Stamenković planirali venčanje

Baka slutila nesreću

Telo poginule Valentine identifikovala je njena baka Dušica.- Kuku meni jadnoj i nesrećnoj, šta nas snađe - zakukala je baka klečeći kraj tela mrtve unuke. Jedva je prozborila da joj je u petak uveče Valentina javila da ide u Knjaževac.- Bila sam protiv i rekla da je klizavo za vožnju i da je bolje da ostanu u Svrljigu. Posle su mi se javili iz kafane „Zlatni Timok“. Kad je došla policija, kao da me je grom iz vedra neba pogodio. Ne mogu da verujem da nema više moje Tine - rekla je baka Dušica.

Živela s bakomMAŠTALA DA BUDE FOTO-MODEL I DA SE UDAValentina je s roditeljima živela u selu Draincu kod Svrljiga, ali tokom školske godine živela je s babom.- Da ne bi putovala svaki dan u školu, stanovala je kod bake u Svrljigu. Maštala je da bude foto-model, da završi srednju i da se uda za Nešića - pričaju poznanici ove porodice.

Damir OkanovićISPITATI DA LI JE BILO LEDA NA KOLOVOZUDamir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, očekuje da tužilac u Nišu preduzme mere radi istraživanja odgovornosti preduzeća koje održava deonicu na kojoj se nesreća dogodila.- Prema pisanju lokalnih medija, na kolovozu je bilo leda i u trenutku sudara i tokom vršenja uviđaja. Takvo stanje na javnom putu je neprihvatljivo i, ukoliko je led uzrokovao ovu saobraćajnu nezgodu, odgovorni moraju biti krivično gonjeni i osuđeni po zakonu - kaže Okanović.

(Foto: Aleksandar Kostić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track