SUĐENJE MIŠKOVIĆU: Izvedeni dokazi, odbrana negira navode veštaka
Foto: Tanjug

Malverzacije s putarskim preduzećima

SUĐENJE MIŠKOVIĆU: Izvedeni dokazi, odbrana negira navode veštaka

Crna Hronika -

Suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću nastavljeno je danas u Specijalnom sudu nakon tromesečnog prekida koji je bio izazvan njegovim lošim zdravstvenim stanjem.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih, a danas je nastavljeno izvođenjem dokaza koji se tiču optužbi protiv njega - da je poslovanjem sa putarskim preduzećima izvršio krivična dela poreska utaja u pomaganju i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sud je usvojio predlog Miškovićevog branioca da na svakih sat vremena u toku suđenja pravi kratku pauzu, pošto se ni tužilaštvo nije usprotivilo tom predlogu. Naime Mišković se požalio sudskom veću da “permanentno” ima visok pritisak, što je, kako je naveo, opasno za ostale tegobe koje oseća”.

"“Meni je stalo da se ovo što pre završi i zato smo predložili pauze"”, naveo je vlasnik Delta holdinga i pojasnio da njegov zdravstveni problem može da se reši samo operacijom, dok lekovima koje sada uzima samo održava nivo pritisak.

On je napomenuo da u svojoj firmi, s obzirom na funkciju, provodi najviše četiri sata dnevno.

Suđenje je nastavljeno čitanjem pisanih dokaza. Dolazeći u sud, Mišković je urtčao preko reda ispred novinara, usput mahnuvši snimateljima i fotoreporterima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track