MAMIO DEČAKE U VIKENDICU Policija OTKRILA pedofila! Ako vam je u prijateljima na FB, HITNO reagujte!
Foto: Profimedia I MUP Srbije

MAMIO DEČAKE U VIKENDICU Policija OTKRILA pedofila! Ako vam je u prijateljima na FB, HITNO reagujte!

Crna Hronika -

Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, u nastavku akcije "Armagedon", u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapisli S. R. (40) iz Ćuprije, osumnjenog za krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu.

Osumnjičeni je na društvenoj mreži "Fejsbuk" kreirao profil pod lažnim imenom "Ivan Petrović" i lažnom profilnom fotografijom, predstavljajući se kao dete starosti 13 godina stupao u kontakt sa maloletnim osobama.

Foto: MUP
Foto: MUP

U tim kontaktima pisao im je da ima starijeg druga koji ga vodi u lov i ribolov i koji mu ispunjava sve želje, ali da za uzvrat vrši sa njim nedozvoljene polne radnje. Zatim bi nagovarao decu da upoznaju njegovog druga i da zajedno idu u lov i ribolov, ali da i oni moraju učestvovati u seksualnim radnjama.

Kada bi stekao poverenje deteta putem lažnog profila "Ivan Petrović", osumnjičeni S.R. bi zatim slao deci zahtev za prijateljstvo sa svog pravog profila i predstavljao se kao "Ivanov" stariji drug. Na tom profilu osumnjičeni je imao svoju pravu profilnu fotografiju.

Zatim bi decu pitao da li su za druženje i da li im je "Ivan" objasnio šta još sem pecanja treba da rade. Potom bi u porukama govorio da je "Ivan" malo dosadan i da će nekada ići i sami bez njega na pecanje.

Foto: MUP
Foto: MUP

Predlagao je da dete dođe u Ćupriju, a potom idu u njegovu vikendicu, a da će ga kasnije odvesti kući. Osumnjičeni je sa oba profila tražio da dete slika svoj polni organ i pošalje mu fotografiju.

Kompanija Fejsbuk je suspendovala profil "Ivan Petrović" koji je kreiran i stvarni profil osumnjičenog S.R. nakon čega je osumnjičeni otvorio novi lažni profil pod nazivom "Igor Ristić".

Sa tog profila kontaktirao je decu sa kojima je već bio u kontaktu sa svog stvarnog i lažnog profila "Igor Petrović", pod izgovorom da mu je virus ugasio profile i da je to on i da želi da nastavi dopisivanje.

Na novom lažnom profilu "Igor Ristić" ima oko 59 prijatelja i veći broj su deca.

Kako je dosadašnjim radom identifikovana jedna žrtva sa kojom je osumnjičeni stupio u kontakt, pozivaju se građani ukoliko raspolažu saznanjima da je njihovo dete stupilo u kontakt sa osumnjičenim putem lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk pod nazivima "Ivan Petrović" i "Igor Ristić", da kontaktiraju policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova na telefon 011 27 43 927.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track