MASAKR U ŽITIŠTU: Siniši Zlatiću (38) suđenje počinje 18. januara
Foto: Facebook Printscreen

Pripremno ročište održano iza zatvorenih vrata

MASAKR U ŽITIŠTU: Siniši Zlatiću (38) suđenje počinje 18. januara

Crna Hronika -

ŽITIŠTE - Početak suđenja Siniši Zlatiću (38) iz Žitišta zakazan je za 18. januar naredne godine u Višem sudu u Zrenjaninu. Danas je u ovom sudu održano pripremno ročište na kojem je bila isključena javnost.

- Početak glavnog pretresa je zakazan za 18. i 19. januar i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći - rekao je branilac okrivljenog, advokat Miša Popović, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Siniši Zlatiću stavlja na teret krivično delo teškog ubistva i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Žrtve krvavog pira (Foto: Kurir)
Žrtve krvavog pira (Foto: Kurir)

U optužnici se navodi da je okrivljeni 2. jula ove godine, u Žitištu, lišio života više lica i da je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju, čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima.

Zlatić je u letnjoj bašti ugostiteljskog objekta “Makijato”, iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio Dijanu Zlatić, Steva Jojić i Vladimir Mijatović iz Žitišta, zatim Jovana Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimir Kosović iz Ravnog Topolovca, kao i da je ranio 22 osobe.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Istom optužnicom se okrivljenom Siniši Zlatiću stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima, a u većoj količini i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

U podignutoj optužnici predloženo je da se prema okrivljenom Siniši Zlatiću produži pritvor, u kojem se nalazi nakon hapšenja.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track