MILIĆEV PONOVO PRED SUDOM: Nisam kriv za Lukinu smrt, on je gurao auto bez signalizacije
Foto: MUP

Žalbena sednica

MILIĆEV PONOVO PRED SUDOM: Nisam kriv za Lukinu smrt, on je gurao auto bez signalizacije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Marko Milićev izjavio je danas pred Apelacionim sudom da je njegova najveća kazna to što je Luka Jovanović poginuo na Brankovom mostu od njegovog vozila u julu 2014. godine, a njegova odbrana je tražila da se ukine prvostepena presuda kojom je osuđen na četiri i po godine zatvora i ponovi suđenje.

Govoreći na žalbenoj sednici suda, Milićev je rekao da je već dve godine razapet u medijima, takođe tvrdeći da Jovanovićeva smrt nije bila samo njegov propust, s obzirom da je pokojni gurao pokvarenu "ladu" sa drugarima preko mosta bez ikakve signalizacije.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru. Na današnju sednicu Apelacionog suda za razmatranje žalbi nije došao kum Milićeva optuženi Bratislav Vesović osuđen na godinu dana zatvora, dok taksista Saša Janković nije uložio žalbu pa se nije ni javljao za reč.

Inače prema zakonu, Apelacioni sud može presudu da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži da se suđenje ponovi.Milićev (36) je prošle godine osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja