MILION EVRA ZA PERČEVIĆA: MUP papreno plaćao zakup!

Sumnjivo

MILION EVRA ZA PERČEVIĆA: MUP papreno plaćao zakup!

Crna Hronika -
Umesto rentiranja zgrade u Omladinskih brigada u Novom Beogradu, gde je MUP smestio Sektor za vanredne situacije i pritom platio i renoviranje i adaptaciju tih prostorija, mogao je da sagradi sopstveni objekat, kaže izvor

Firmi „Interkomerc” uhapšenog Gorana Perčevića MUP je za vreme ministrovanja Ivice Dačića za renoviranje i zakup zgrade isplatio milion evra!- Umesto rentiranja zgrade u Omladinskih brigada u Novom Beogradu, gde je MUP smestio Sektor za vanredne situacije i pritom platio i renoviranje i adaptaciju tih prostorija, mogao je da sagradi sopstveni objekat. „Interkomerc” je izabran u junu 2011. kao najbolji ponuđač od tri firme. Njihova cena zakupa je bila 11 evra po kvadratnom metru. To je 15.772 evra bez PDV-a mesečne zakupnine. Prilično visoka cena za prostor koji je morao da se renovira, a realno bi zakup trebalo da iznosi pet evra. Ipak, ugovor je zaključen na tri godine - kaže izvor.

Ugovor je istekao 26. juna ove godine

Policija je tako dobila prostor od 1.444 kvadrata. Ministarstvo je počelo da plaća zakup i to pre renoviranja prostorija. Posebnim aneksom regulisano je i da MUP plati sve radove na zgradi, a da „Interkomerc” o njihovom trošku sprovede nabavku. Perčevićeva firma izabrala je „Sameks grup” sa kojima je 7. novembra 2011. ugovorila radove od oko 403.000 evra, kojeo je MUP otplatio na 12 rata.

Kako se saznajemo, „Samex” je radove izvodio i 2012. i 2013. Ugovor je istekao 26. juna ove godine, a „Interkomerc” je u aprilu poslao predloge za zaključenje novog u kojem je snizila cenu na 10 evra po kvadratu.Ipak, ministar Nebojša Stefanović odbio je da potpiše produžetak.

Ivica Dačić kaže da je saradnja s tom firmom počela mnogo pre njega.- Za Sektor je pokušano da se nađe državna zgrada, a kada to nije uspelo, formirana je radna grupa od ljudi iz ovog sektora i Sektora finansija, oni su predložili najbolju ponudu od više njih i ja se u to nisam mešao. Uprava za javne nabavke je i u junu kada je ugovor istekao dala pozitivno mišljenje za pregovore o produženju zakupa - kaže Dačić.SPS: Dačić nema veze sa Perčevićem

Između lidera SPS Ivice Dačića i vlasnika Interkomerca Gorana Perčevića ne postoji apsolutno nikakva poslovna veza, rekao je danas poslanik SPS Đorđe Milićević. On je novinarima u Skupštini Srbije želeo da razjasni, kako je naveo, spekulacije o navodnim poslovnim vezama Dačića i Perčevića rekavši da je želja socijalista da nadležni organi utvrde punu istinu u tom smislu jer je to interes i predsednika partije, ali i Socijalističke partije Srbije.

„- Ne postoji apsolutno nikakva poslovna veza između predsednika SPS Ivice Dačića i Gorana Perčevića“ - istakao je Milićević podsetivši da je više puta rečeno da je Perčević napustio stranku 2000-te, te da nije politički aktivan već 14 godina. „- Mi jedva čekamo da on peogovori i kaže šta ima i da se konačno skine ta fama sa SPS kao nekakve kriminalne organizacije i da se konačno stavi tačka na jednu bezuspešnu diskriminaciju predsednika SPS“ - rekao je Milićević.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track