MINISTAR POLICIJE RS: Napad u Zvorniku može da bude početak mnogo gorih dešavanja!
Foto: Zvornikdanas.com

Vanredne okolnosti

MINISTAR POLICIJE RS: Napad u Zvorniku može da bude početak mnogo gorih dešavanja!

Crna Hronika -
Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS, istakao je Lukač

BANJALUKA - Posle današnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, izjavio je da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS", istakao je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

"Preduzećemo sve moguće mere da zaštitimo građane. Građani takođe treba da se uključe i dostave sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju da znaju", naglasio je Lukač.

Lukač je rekao i da je po dolasku u Zvornik razgovarao sa svim policajcima i da su mu oni potvrdili da je napadač u policijsku stanicu ušao uz povike "Allahu ekber".

Naoružani muškarac je danas oko 19:10 sati ušao u policijsku stanicu u Zvorniku i počeo da puca iz vatrenog oružja. Ubio je policajca Dragana Đurića, a ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Posle toga ga je policija savladala i ubila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track