MINISTARSTVO ZA RAD: Radnik (26) koji je nastradao u Bujanovcu radio na crno
Foto: Marina Lopičić

Priklještio ga viljuškar

MINISTARSTVO ZA RAD: Radnik (26) koji je nastradao u Bujanovcu radio na crno

Crna Hronika -

BEOGRAD/VRANJE - Ministarstvo za rad i socijalna pitanja saopštilo je da nastradali radnik, K. Š. (26) iz Samoljice, angažovan kod poslodavca „Abi-Kom 2011” DOO Bujanovac, nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje, niti je imao zaključen ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor u skladu sa Zakonom o radu.

Prema navodima Ministarstva u nesreći koja se dogodila na stovarištu građevinskog materijala firme „Abi-Kom 2011” u Bujanovcu, 5. aprila oko 17.30 časova, teško je povređen radnik K. Š. (26), koji je podlegao povredama u vozilu hitne pomoći na putu ka Zdravstvenom centru Vranje.

„Do smrtne povrede je došlo kada je radnika priklještio viljuškar koji je pokušavao da „upali“ koristeći produžne kablove povezane sa akumulatorom na kamionu parkiranom pored njega. Kada je K. Š. priključio kablove na akumulator kamiona, viljuškar, koji je bio u rikverc brzini, sa ključem u bravi, krenuo je unazad i priklještio ga uz bočnu stranu kamiona. Nije bilo očevidaca ove nesreće“ navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Inspekcijski nadzor povodom smrtne povrede je izvršen odmah po saznanju za tragični događaj, a u daljem postupku, na osnovu utvrđenih činjenica, inspekcija će preduzeti sve zakonom propisane mere, napominju u Ministarstvu.

(T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track