MIROSLAV BOGIĆEVIĆ TRAŽI ZAŠTITU POLICIJE: Danima me motre iz automobila sa zatamnjenim staklima
Foto: Zorana Jevtic

Otkrivamo

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ TRAŽI ZAŠTITU POLICIJE: Danima me motre iz automobila sa zatamnjenim staklima

Crna Hronika -
Vlasnik Farmakoma smatra da mu je posle objavljivanja policijskih iskaza u medijima u kojima je prozvao pojedine političare da su od njega tražili novac, ugrožena bezbednost.

Miroslav Bogićević smatra da mu je bezbednost ugrožena, nakon što su se u medijima pojavili transkripti sa saslušanja u kojima je on optužio pojedine političare da su ga godinama reketirali, otkriva za Kurir izvor blizak ovom šabačkom biznismenu.

- Već danima u blizini njegove kuće i firme u Šapcu svakodnevno se mogu videti automobili sa zatamljenim staklima kako neprestano kruže, naročito noću. Često se tu muvaju i neki nepoznati likovi... To se nije dešavalo sve dok se njegovi iskazi iz policije nisu pojavili po medijima. Iako nije do sada imao konkretnih pretnji, sem dobronamernih saveta da previše priča, on je ubeđen da neko pokušava da ga zaplaši. Bogićević ima svoje privatno obezbeđenje ali smatra da je njemu ali i njegovoj porodici bezbednost ugrožena i zato planira da ode u policiju i zatraži i njihovu zaštitu - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, danas je Kurir objavio njegov iskaz iz policije u kojem on tvrdi da ga je bivši ministar Mlađan Dinkić reketirao punih pet godina i da mu je za to vreme uzeo najmanje 70 miliona dinara u kešu.

- Mlađana Dinkića upoznao sam 2008. godine tokom izborne kampanje u Šapcu. Organizovao sam večeru zatvorenog tipa za nekoliko ljudi, među kojima je bio i on - ispričao je navodno Bogićević.

Kako je rekao, na narednom sastanku koji je inicirao tadašnji ministar, Bogićević je rekao da mu jeDinkić otvoreno tražio da finansira njegovu stranku.

- Od tada, pa narednih pet godina, sve do 2013, Mlađanu Dinkiću sam mesečno davao između milion i milion i po dinara u kešu - kazao je Bogićević.

Vlasnik „Farmakoma“ izjavio na saslušanju u MUP da je svakoga meseca bivšem ministru morao da daje između milion i milion i po dinara. Prema rečima Miroslava Bogićevića, Dinkić mu je tada na jednom sastanku u „Pica baru“ tražio iznos od skoro milion evra kako bi mu izdejstvovao povoljnije kredite kod banaka.

- Prebacio sam mu, na ime sponzorstva, 200.000 evra na račun KK Radnički iz Kragujevca. Međutim, ostatak novca mu nisam dao i tada je počela moja propast. Zberbanka i Findomestik banka pustile su sve kredite na naplatu, čak i one koji još nisu stigli na naplatu - ispričao je na saslušanju Miroslav Bogićević i pojasnio da je u to vreme Dinkić bio član UO Zberbanke.

S druge strane, Mlađan Dinkić je sve ovo dematonvao.

Miroslav Bogićević, podsetimo, bio je uhapšen u novembru 2014. i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je prebačen u kućni pritvor. Optužen je da je preko 42 kredita „Farmakomu MB“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,9 milijardi dinara.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track