MONSTRUM IZ MLADENOVCA: Skuvao ocu kafu, on umro iste večeri

Novi detalji istrage o zločinu

MONSTRUM IZ MLADENOVCA: Skuvao ocu kafu, on umro iste večeri

Crna Hronika -
Posle saslušanja na poligrafu postoje indicije da je Miljan Ranković (23), pre nego što je ubio i zapalio babu Miroslavu (69), otrovao i oca Zorana (50) pre dve nedelje

BEOGRAD - Ne možemo da verujemo da nas je prevario, mislili smo da je Miljan normalan momak, a ispostavilo se da smo živeli s monstrumom spremnim na to da ubije ženu koja je za njega živela, kažu za Kurir komšije Miljana Rankovića (23) iz sela Rabrovca kod Mladenovca, koji ubio i zapalio babu Miroslavu (69) u porodičnoj kući.Pored sumnji da je ubio babu, policija proverava da li je ovaj mladić 11 dana pre zločina otrovao i oca Zorana, zbog čega će njegovo telo najverovatnije biti ekshumirano.Prevario celo selo- Kad su stigli rezultati obdukcije ugljenisanog babinog tela, Miljan je odmah priveden. Prilikom ispitivanja pao je na poligrafu. Njegovi odgovori dali su nam dovoljno elemenata da posumnjamo da je odgovoran i za smrt oca koji je iznenada preminuo. Takođe, posle saslušanja postoje indicije da je silovao babu pre nego što ju je ubio nožem - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Rođaci i komšije porodice Ranković smatraju da ih je Miljan sve prevario.- Miljan je očigledno glumio da mu je žao oca kad je preminuo, čak je plakao i legao na sanduk, a dva dana nakon toga pustio je televizor i muziku - kaže Marina Ranković, Miljanova rođaka.Marina je rekla da joj je Miljan rekao da je 27. oktobra večerao s ocem Zoranom oko 20 sati.- Miljan mi je objasnio da je nakon večere ocu skuvao kafu i da je pao kad ju je popio. Sve nas je ubedio da je Zoran umro od srca, a sad mislimo da mu je možda u kafu sipao otrov. Posle svega, ne verujem šta je Miljan rekao, kad je bio u stanju da ubije babu koja ga je mnogo volela - ističe Marina.Ranković je na saslušanju u policiji priznao da je ubio baku.- Ispričao je da je tog dana došao s posla, sekao drva sa stricem i pio rakiju. Popio je navodno više od litar rakije i dva litra piva - kaže naš sagovornik iz istrage.Pukao mu filmRanković je ispričao da je oko dva sata posle ponoći ušao u bakinu sobu kako bi uzeo donji veš.- Rekao je da ga je baba grdila što je pio. Gađala ga keramičkim srcem i pogodila ga u rame. Prišao joj je i upitao je: „Bako, zašto to radiš?“, da bi ga ona udarila rukom po vratu. Tad mu je, kako je rekao, pukao film! Zgrabio je nož s komode i ubo je. Potom je polio baku benzinom i zapalio. Slučajno je polio i sebe, pa je zadobio opekotine - kaže izvor Kurira.Kako saznajemo, Miljan je posle hapšenja rekao na saslušanju u policiji da razmišlja o samoubistvu.

Rankovićev branilacMILJAN NIJE UBIO OCAAdvokat Vlastimir Ognjanović, branilac Miljana Rankovića, kaže da se njegov klijent tereti samo za teško ubistvo babe i demantuje da se sumnjiči za silovanje bake i trovanje oca. On je rekao da je okrivljeni posle kraće svađe, u stanju teškog pijanstva, ubio babu i da se kaje. Ognjanović je dodao da Ranković nije bio osuđivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track