MONSTRUM IZ SENTE PRETIO BIVŠOJ ŽENI: Ovo ti je poslednji dan da mi se vratiš!
Foto: Printskrin Facebook

Na sinovljevoj svadbi najavio šta će da uradi

MONSTRUM IZ SENTE PRETIO BIVŠOJ ŽENI: Ovo ti je poslednji dan da mi se vratiš!

Crna Hronika -
Ove reči je ubica Rade Šefer na sinovljevoj svadbi uputio bivšoj supruzi Roži, da bi nekoliko sati kasnije počinio jedan od najvećih zločina u istoriji Srbije

KANJIŽA - Rade je na sinovljevoj svadbi hteo da se izmiri sa Rožom. Ubeđivao ju je da mu se vrati, a u jednom trenutku joj je poručio: „Ovo je poslednji dan da mi se vratiš.“ U jednom trenutku hteo je da zagrli Vlastimira i nazdravi s njim, ali je sin to odbio, što ga je najviše zabolelo.Ovo je za Kurir izjavio Šeferov kum Ivan Martinović (55) iz Sente, koji je krstio Radetove sinove Vlastimira i Aleksandra. Martinović je dan pre užasnog zločina bio na svadbi Šeferovog sina.Pio kajsijevaču- Na veselju je popio samo pet-šest čašica rakije od kajsije. Igrao je i sa mojom suprugom i sa Rožom - kaže kum Ivan.Kad se kum Martinović vratio u Sentu sa svadbe, pozvao je Radeta nešto posle pet ujutru da vidi da li je stigao kući, ali mu se kum nije javljao.- Pokušao sam još nekoliko puta da ga dobijem, ali je njegov telefon bio nedostupan. Mobilni je ponovo bio dostupan oko 9.30, opet sam ga pozvao, ali se niko nije javljao. Još ne mogu da prihvatim da je Rade to učinio. Kad sam u nedelju oko 10 sati čuo šta se desilo, otišao sam do Radetove majke Ilone Šefer. Starica mi je rekla: „Nije valjda moj Rade nešto uradio da ide u zatvor?“ Nisam znao šta da joj odgovorim - kaže potreseni Martinović.On dodaje da su Rade i Roža bili u braku 25 godina, kao i da je Roža u februaru ove godine otišla u Francusku da radi.- Verovatno je Radeta to bolelo. Kad se Roža pred svadbu vratila u Srbiju, suprug joj je rekao da više neće moći da ide u Francusku - kaže Martinović.Patio za porodicomKum dodaje da je Rade u poslednje vreme oslabio dvadesetak kilograma.- Pogađalo ga je to što je njegov sin Vlastimir nameravao da živi u Francuskoj, kao i to što ga je supruga napustila. Sve to što mu se izdešavalo teško je preživljavao i podnosio - kaže Martinović.

Zlikovac... Rade Šefer
Zlikovac... Rade Šefer

Tuga komšije ubijenog bračnog paraJENE I GIZELA SU BILI MIRNI LJUDIHorvat Rihard (38) iz Oroma kaže da je ovakve zločine gledao samo na filmovima. Nastradalu Gizelu i Jenea opisuje kao mirne i povučene ljude.- Čuo sam da je njihova ćerka Roža u poslednje vreme živela kod njih, a o svemu što se desilo kod mojih komšija i u Martonošu saznao sam po povratku iz crkve. U nedelju je sve vrvelo od policije. Njihov salaš je sad zaključan i tu više nikog nema - kaže Horvat.

Komšije ogorčeneŠTO NIJE SEBE UBIO!Komšije Radeta Šefera u šoku su zbog tragedije koja je zadesila njegovu porodicu. Ildiko Tot (78) kaže da je jedno vreme radila s Rožom i da je bila veoma dobra žena.- Što nije ubio sebe, a ne druge - pita se Tot.Đerđ Bagi (57) kaže da su komšije u subotu ispratile svatove na veselje i da mu je Rade rekao da će ga častiti pićem u ponedeljak.- Kad sam na televiziji video šta se desilo, ostao sam bez teksta - kaže Bagi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track