MULJALI SA MRKIM UGLJEM: Uhapšena dvojica iz Resavice
Foto: Nemanja Pančić

Otrkiveni na kontrolnom merenju

MULJALI SA MRKIM UGLJEM: Uhapšena dvojica iz Resavice

Crna Hronika -
Osumnjičeni, zaposleni na mestu vagara u rudniku 'Rembas se terete da su davali naloge da se određenim preprodavcima uglja utovara veća količina od one koja je plaćena pri čemu su pribavljali imovinsku korist u vrednosti od oko 9.000 dinara po toni

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, u nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u Javnom preduzeću podzemne eksploatacije uglja ''Resavica'', uhapsili su S. S. (57) i M. S. A. (47) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni, zaposleni na mestu vagara u rudniku mrkog uglja ''Rembas'' su, u za sada neutvrđenom periodu, davali naloge da se određenim prevoznicima - preprodavcima uglja utovara veća količina uglja od one koja je plaćena i prikazana u dnevnim karticama, pri čemu su pribavljali imovinsku korist u vrednosti od oko 9.000 dinara po toni više natovarenog uglja.

Nakon kontrolnog merenje pet transportnih vozila sa robom, utvrđeno je da je u četiri vozila nadjen višak utovarenog uglja u količini od 5.300 kilograma u vrednosti od oko 50.000 dinara, saopštio je MUP.

Pretresom stana osumnjičenog M.S.A. pronađeno je 200 evra i više od 55.000 dinara za koje se sumnja da potiču iz navedenog krivičnog dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track