MUSTAFA: Specijalni sud šansa za razotkrivanje posleratnih ubistava na Kosovu
Foto: Beta

Ratni zločini OVK

MUSTAFA: Specijalni sud šansa za razotkrivanje posleratnih ubistava na Kosovu

Crna Hronika -
Mi ćemo zahtevati da se nastavi sa istragama kako bi i tužilaštvo radilo svoj posao. Tražicemo da se i Specijalni Sud bavi tim slučajevima, rekao je premijer vlade u Prištini Isa Mustafa

PRIŠTINA - Premijer Vlade u Prištini Isa Mustafa izjavio je za dnevnik "Zeri" da je Specijalni Sud dobra šansa da se otkriju posleratna ubistva.

"Mi ćemo zahtevati da se nastavi sa istragama kako bi i tužilaštvo radilo svoj posao. Tražicemo da se i Specijalni Sud bavi tim slučajevima, ali i dalje ne znamo tačno kako je definisan rad, delokrug i agenda tog suda", kazao je Mustafa.

On smatra da će skupština Kosova glasati za osnivanje Specijalnog suda, ali nije siguran da takav ishod može da bude kada je u pitanju transformacija Bezbedonosnih Snaga Kosova u Oružane Snage Kosova.

" Mislim da će zakon o Specijalnom Sudu biti izglasan.Nadam se da ćemo se dogovoriti i sa manjinama sto se tiče Oruzanih Snaga Kosova jer je taj zakon koristan za sve koji žive na Kosovu i većinskom i manjinskim narodima", rekao Mustafa.

Što se tiče masovnog odlaska građana Kosova put zapane Evrope Mustafa kaže da treba preduzeti mere da se onemogući njihov odlazak, a da su posrednici u tome i Albanci i Srbi.

Prema njegovim rečima ambasadori zemalja kvinte su zabrinuti zbog toga i svi ponavljaju da se građani Kosova obmanjuju i da će oni koji stignu u zemlje EU biti vraćeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track