NASTAVAK SUĐENJA 1. JUNA: Đurićev branilac traži utvrđivanje stepena pijanstva u trenutku zločina
Foto: Facebook

Ubistvo Tijane Jurić

NASTAVAK SUĐENJA 1. JUNA: Đurićev branilac traži utvrđivanje stepena pijanstva u trenutku zločina

Crna Hronika -
Đurićev advokat Viktor Gostiljac tražio je od suda da veštaci utvrde stepen alkoholisanosti Dragana Đurića u trenutku zločina

SUBOTICA - Prvi glavni pretres na suđenju Draganu Đuriću za ubistvo Tijane Jurić koja je ubijena prošle godine završen je danas pred sudom u Subotici i biće nastavljeno 1. juna.

Na današnjem ročištu Đurićev advokat Viktor Gostiljac tražio je od suda da veštaci utvrde stepen alkoholisanosti Dragana Đurića u trenutku zločina. Sudsko veće izveštaj o tome koliko je Đurić bio pijan u trenutku zločina trebalo bi da dobije do 1. juna kada se nastavlja glavni pretres.

Na današnjem ročištu saslušani su i prvi svedoci: Đurićev branilac po službenoj dužnosti koji je određen na dan kada je on priveden. Lekar patolog govorio je o povredama koje su nanete Tijani, a uočene su tokom obdukcije i Tijanin razedni starešina.

Pretres pred Višim sudom u Subotici je prvobitno započet 22. aprila, kada je prekinut nakon zahteva advokata okrivljenog za psihijatrijsko veštačenje njegove sposobnosti da prati suđenje.

Đurić je nakon toga upućen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Nakon što je stigao nalaz veštaka iz ove bolnice, zakazan je glavni pretres za 26. i 27. maj, odnosno 1. i 5. juni.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici. Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track