NASTAVAK SUĐENJA: Šarić u aprilu iznosi odbranu za pranje para
Foto: Dado đilas

U Specijalnom sudu

NASTAVAK SUĐENJA: Šarić u aprilu iznosi odbranu za pranje para

Crna Hronika -
Optuženi je rekao da bi mu za iznošenje odbrane trebalo dva vezana dana suđenja, a sud je sugerisao da to bude u aprilu, a naknadno će saopštiti datume

BEOGRAD - Optuženi Darko Šarić izjavio je danas na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu da je spreman da iznese svoju odbranu od optužbi za pranje para u Srbiji, koje je, kako se sumnja, stekao krijumčarenjem kokaina.

Šarić je rekao da bi mu za iznošenje odbrane trebalo dva vezana dana suđenja, a sud je sugerisao da to bude u aprilu, a naknadno će saopštiti datume. On je ranije negirao optužbe za pranje novca, odnosno ubacivanje para od prodaje kokaina u legalne finansijske tokove kupovinom preduzeća, poljoprivrednih dobara, nekretnina, hotela...

Na današnjem suđenju nastavljeno je sa izvođenjem pisanih dokaza tužilaštva, odnosno pregledom skeniranih dokumenata, preko monitora. Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona eura.U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica, a optuženi su mahom biznismeni, advokati i drugi privrednici.

Dvojica optuženih su ranije zakljucila sporazum o priznanju krivice i presuda im je izrečena u skladu sa tom nagodbom sa tužilaštvom za organizovani kriminal. Pred istim sudom za sutra je predviđen nastavak suđenja Šariću i ostalim okrivljenima za organizovanje šverca 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se naalzi u pritvoru. Ranijim odlukama suda, privremeno je od Šarića i sa njim povezanim licima, oduzeta višemilionska imovina. Nepokretnosti se izdaju u zakup, a pokretne stvari su prodate na aukciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track