NASTAVLJENO SUĐENJE MIŠKOVIĆU: U toku izvođenje pisanih dokaza
Foto: Nemanja Pancic

Zloupotrebe sa putarskim preduzećima

NASTAVLJENO SUĐENJE MIŠKOVIĆU: U toku izvođenje pisanih dokaza

Crna Hronika -
Izvođenje pisanih dokaza počelo je u sredu, a dokazni postupak je otpočeo pošto su svi okrivljeni izneli svoje odbrane

BEOGRAD - U Specijalnom sudu danas je, izvođenjem pisanih dokaza, nastavljeno objedinjeno suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke fabrike FAM.

Izvođenje pisanih dokaza počelo je u sredu, a dokazni postupak je otpočeo pošto su svi okrivljeni izneli svoje odbrane.

Mišškoviću i jošš 14 okrivljenih iz oba slučaja sada se sudi u jednom procesu, koji je početkom februara krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optužženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužžnice.

Protiv Mišškovića i Đuraškovića, kao i jošš osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužžbi da su ošštetili putarska preduzeća za višše miliona evra.Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Miššković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Puššteni su da se brane sa slobode uz jemstva od višše miliona evra, a pašsoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track