NEPRAVDA: Oliveru Ivanoviću produžen pritvor za još dva meseca
Foto: Zorana Jevtic

Lider Građanske inicijative SDP

NEPRAVDA: Oliveru Ivanoviću produžen pritvor za još dva meseca

Crna Hronika -
Odluka "izaziva čuđenje" tim pre što je pre nekoliko dana sud odlučio da pripadnici Dreničke grupe, koji su optuženi za ratni zločin, mogu da se, uz plaćanje kaucije, brane sa slobode dok je Ivanović već 11 meseci u pritvoru

KOSOVSKA MITROVICA - Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je u izjavi Kontakt Plus radiju naveo da je međunarodni sudija Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici produžio pritvor Ivanoviću do 26. februara.

Zamenica predsednika Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Ksenija Božović rekla je da je pritvor Ivanoviću produžen "iako je sudjenje počelo i saslužani su svi svedoci".

Ta odluka "izaziva čuđenje" tim pre što je pre nekoliko dana sud odlučio da pripadnici Dreničke grupe, koji su optuženi za ratni zločin, mogu da se, uz plaćanje kaucije, brane sa slobode dok je Ivanović već 11 meseci u pritvoru, rekla je ona.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici 18. decembra počelo je suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih dela tokom 1999. i 2000. godine.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne kazne zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja