NEPRISTOJNA PONUDA: Brežančić tužiocu ponudio opkladu na milion evra!
Foto: Marina Lopicic

Vlasnik „MB Gas oila“ negirao krivicu

NEPRISTOJNA PONUDA: Brežančić tužiocu ponudio opkladu na milion evra!

Crna Hronika -
Tužiocu nudim milion evra ako prođe poligraf - izrekao je rečenicu, zbog koje ga je tužilac „zbog uvrede tužilaštva“ kaznio sa 75.000 dinara

BEOGRAD - Mile Brežančić, vlasnik preduzeća „MB Gas oil“, izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu da nisu tačni navodi optužnice koji ga terete da je dao 2.000 evra mita Nebojši Janiću, nekadašnjem pomoćniku ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

- Nikada u životu nisam nikome dao mito. Naprotiv, sve pare koje sam zaradio kao pomorac uložio sam u svoju državu. Redovno sam izmirivao sve obaveze, a osim toga, trudio sam se da pomažem onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Optužnica protiv mene je sramna, napakovali su je moji bivši zaposleni - rekao je Brežančić, iznoseći odbranu. On je predložio Sudskom veću da on i tužilac odu na poligrafsko testiranje.

- Tužiocu nudim milion evra ako prođe poligraf - izrekao je rečenicu, zbog koje ga je tužilac „zbog uvrede tužilaštva“ kaznio sa 75.000 dinara.Brežančićevi advokati Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević potvrdili su za Kurir da se njihovom klijentu sudi zbog sumnje da je dao 2.000 evra mita, iako se ranije pominjao iznos od 152.000 evra.

- Prvi put u praksi susrećemo se sa slučajem da se navodno davanje mita dokazuje samo na osnovu iskaza svedoka, koji imaju posredna saznanja. Očekujemo oslobađajuću presudu - kaže Govedarica.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track