(Ne)savestan vozač: Pregazio pešaka, prevezao ga kod lekara i pobegao

Teška saobraćajna nesreća u Nišu

(Ne)savestan vozač: Pregazio pešaka, prevezao ga kod lekara i pobegao

Crna Hronika -
V. C. odvezao kod lekara povređenog D. B., kojeg je udario na pešačkom prelazu, pa odjurio iz ambulante

NIŠ - V. C. (38) iz Niša udario je juče „volvom“ D. B. (52) na pešačkom prelazu, prevezao ga u ambulantu i potom pobegao!Teško povređeni pešak zbrinut je na niškoj Klinici za ortopediju, dok se odbegli vozač posle nekoliko sati pojavio u policiji.Pomogao oštećenomNesreća se dogodila juče ujutru oko 6.30, u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.- Pešak se nalazio na obeleženom pešačkom prelazu. Automobil ga je udario i oborio, a od siline udarca čovek je zadobio prelome ruke i noge. Vozač ga je podigao s ulice i odvezao do Železničke ambulante, koja se nalazi u blizini mesta udesa. Kako je povređeni insistirao da bude zbrinut u niškoj bolnici, vozač „volva“ je pozvao ekipu Hitne pomoći i sačekao ih da dođu. Međutim, čim je povređeni unet u vozilo, čovek je pobegao - kažu naši sagovornici iz istrage.Interesantno je to što su zatečeni lekari i pacijenti bili prijatno iznenađeni kad su videli savesnog vozača.Sam došao u policiju- S obzirom na to da u poslednje vreme bahati vozači beže s mesta nesreće i ne obaziru se što su udarili čoveka, ovaj Nišlija ne samo da je dovezao povređenog nego je sačekao i da dođe sanitet i raspitivao se za njegovo zdravlje. Međutim, bukvalno je izjurio napolje kad su odvezli povređenog. Pretpostavljamo da se uplašio - kažu očevici.Na osnovu izjava očevidaca vozač je identifikovan.- Policija ga je tražila na kućnoj adresi. Verovatno mu je neko dojavio da ga traži policija, pa se sam predao. Zbog toga što je oštećenog odvezao do lekara, protiv njega neće biti podneta krivična prijava za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi - kaže naš izvor.Zamenik direktora Klinike za ortopediju Miloš Stanojlović saopštio je da je D. B. zadobio teške povrede.Pacijent je zadobio prelom gornjeg okrajka leve nadlaktice i prelom levog kolena - kazao je Stanojlović.

Ulica Dimitrija Tucovića u NišuCRNA TAČKA ZA PEŠAKEUlica Dimitrija Tucovića poznata je kao saobraćajnica veoma opasna za pešake jer je reč o ulici koja Niš povezuje s auto-putem. Osim što je veoma prometna, ovom trasom se brzo vozi i ignorišu se brojni pešački prelazi. Prošle godine su na pešačkim prelazima poginule dve osobe, dok je jedna sedamnaestogodišnja devojka, takođe na prelazu za pešake, zadobila teške povrede.

Pregaze, pa pobegnu- 13. januar 2015 - Vozač u Vranju udario pešaka i pobegao, kasnije uhapšen- 12. januar 2015 – Danilo Vukovljak iz Surčina pregazio dve devojke, pa pobegao, kasnije uhvaćen- 1. decembar 2014 - Goran Šarac džipom udario Mariju Milešić (28), pa pobegao, još u bekstvu- 25. jul 2014 - Marko Milićev usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, pa pobegao, kasnije uhapšen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track