NESTALE ČAURE KRIJU TAJNU UBISTVA NA GROBLJU: Novi detalji iz istrage zločina koji je šokirao Srbiju
Foto: Marina Lopičić

Pucao iz automobila

NESTALE ČAURE KRIJU TAJNU UBISTVA NA GROBLJU: Novi detalji iz istrage zločina koji je šokirao Srbiju

Crna Hronika -

Snajperista, koji je u subotu na groblju u Sopotu ubio Milomira Jovanovića (45) iz Vranića, smrtonosne hice najverovatnije je ispalio iz automobila, kojim je zatim pobegao.

- Na mestu zločina nisu pronađene čaure, što ukazuje da je ubica pucao iz automobila i da su čaure ostale unutar vozila - kaže izvor upućen u detalje istrage.

On dodaje da je policija od subote pokušavala da utvrdi mesto sa koga je pucano u Jovanovića i da je u tom cilju ispitivana svaka mogućnost.

- U okolini groblja nema nijednog višeg objekta, sa koga bi snajperista mogao da puca. Okolo su samo prizemne, porodične kuće, i u svakoj je u subotu bilo ukućana. Budući da ni čaure nisu pronađene, inspektori koji rade na slučaju su prilično sigurni da je ubica pucao iz automobila, u kome je bio sa saučesnikom, koji je i vozio automobil - kaže naš sagovornik.

On navodi i da je pucanje iz automobila, za ubicu i saučesnika, bio i najbolji scenario za bekstvo.

- Kad su odjeknuli hici, i kad je nastala panika, oni su bukvalno neprimetno mogli da pobegnu. To im je bio i najbolji način da dobiju na vremenu i izbegnu policijske kontrole - kaže sagovornik.

On navodi da policija još nije identifikovala ubicu.

- Ubijeni Jovanović je prema operativnim podacima policije bio u poslovima sa trgovinom narkotika, i to na veliko. Bio je blizak saradnik Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradskog klana, koji je godinama van Srbije i koji u Latinskoj Americi ima jake kontakte sa tamošnjim kartelima. Ubistvo Jovanovića je sigurno deo te priče - kaže naš sagovornik.

Jovanović je ubijen 14. januara, dok je posle sahrane Novaka Todorovića na groblju u Sopotu, u pratnji trojice telohranitelja prilazio svom automobilu. Ubijen je pred oko 200 ljudi, koji su prisustvovali sahrani, a među kojima su bili i Emir Kusturica i Zdravko Čolić.

UBISTVO SNAJPEROM NA GROBLJU U SOPOTU: Evo šta se krije iza likvidacije na sahrani

UBISTVO NA GROBLJU U SOPOTU: Sahrani pre likvidacije prisustvovali Kusturica, Čola i Bregin brat

(KURIR TV) KEKIN KUM IZREŠETAN NA GROBLJU: Ubijen posle sahrane na parkingu

EMIR KUSTURICA ZA KURIR: Ne znam šta se desilo u Sopotu, otišao sam odmah posle završetka sahrane

BONUS VIDEO - PUCNJAVA NA GROBLJU U SOPOTU: Kekin kum izrešetan dok je ulazio u vozilo

(Blic/T.M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track