NEUSTAVAN PRITVOR: Mišković traži nazad 12 miliona evra od države
Foto: Zorana Jevtic

Odbrana biznismena podnosi zahtev

NEUSTAVAN PRITVOR: Mišković traži nazad 12 miliona evra od države

Crna Hronika -
BEOGRAD - Odbrana Miroslava Miškovića traži da se biznismenu vrati 12 miliona evra jemstva pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rešenje o pritvoru, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu kao zameni za pritvor.

"Nakon usvajanja ustavne žalbe odbrane Miroslava Miškovića od strane Ustavnog suda 5.11.2013. godine i donošenja odluke o povredi ustavnih i zakonskih prava na ograničeno trajanje pritvora prema okrivljenom Miroslavu Miškoviću, Ustavni sud je ponovo, drugi put doneo dana 21.01.2016. godine odluku kojom se usvaja i druga Ustavna žalba i utvrđuje povreda prava Miškovića na ograničeno trajanje pritvora", saopštila je advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa Miškovića.

Ustavni sud je proglasio neustavnim rešenje o pritvoru Miškovića, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu u iznosu od 12.000.000 evra kao zamena za pritvor.

"Iz nezakonite i neustavne odluke o produženju pritvora ne može proisteći zakonita odluka o jemstvu, pa iz tih razloga odbrana Miroslava Miškovića traži da se jemstvo vrati", dodaje Miškovićev branilac, piše N1.

Tek kasno uveče, Ustavni sud se oglasio saopštenjem da nije "proglasio neustavnim" rešenje o produženju pritvora Miroslavu Miškoviću, optuženom za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća. Kako je objašnjeno, Sud je svojom Odlukom samo utvrdio da je do povrede prava podnosioca ustavne žalbe na ograničeno trajanje pritvora, došlo time što obrazloženje osporenog rešenja ne sadrži dovoljne razloge za odluku o produženju mere pritvora.

"Sporno rešenje nije poništeno, niti Odluka Ustavnog suda može biti osnov za osporavanje drugih odluka krivičnog suda donetih u istom postupku", rekli su agenciji Beta u Sudu.

(N1 / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track