NEZAKONITO ODOBRAVANJE I KORIŠĆENJE KREDITA: Danas počinje suđenje Miroslavu Bogićeviću
Foto: Zorana Jevtic

Specijalni sud u Beogradu

NEZAKONITO ODOBRAVANJE I KORIŠĆENJE KREDITA: Danas počinje suđenje Miroslavu Bogićeviću

Crna Hronika -

Suđenje vlasniku "Farmakoma" Miroslavu Bogiceviću, iz Šapca, i još šestoro optuženih za nezakonito odobravanje i korišćenje 42 kredita Privredne banke Beograd AD Bogićevićevoj kompaniji, trebalo bi da počne danas u Specijalnom sudu u Breogradu.

Pripremno ročište u ovom procesu okončano je krajem juna, tako da će današnji pretres krenuti čitanjem optužnice i uvodim rečima tužilaštva za organizovani kriminal i odbrane.

Iznošenje odbrane optuženih moglo bi da krene od utorka s obzirom da je suđenje zakazano od ponedeljka do četvrtka.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal osim Bogićevića obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor koncerna "Farmakom MB" Olivera Djordević.

Optužnicom se terete za izvrĹĄenje produĹženog krivičnog dela zloupotreba poloĹžaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je, kako je ranije saopštilo tužilaštvo, podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica kojim je "Farmakomu MB" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 3.943.733.588,33 dinara.

Bogićević je bio uhapšen u novembru 2014, a i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je u junu prošle godine prebačen u kućni pritvor koji mu je ukinut 6. novembra 2015. godine, uz zabranu napuštanja boravišta, tako da se sada brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track