ŠTA SE ZBILO U NIŠU: Dva muškarca slatkišima pokušala da namame trećakinje u crveni jugo
Foto: Facebook

Nudili im prevoz do kuće

ŠTA SE ZBILO U NIŠU: Dva muškarca slatkišima pokušala da namame trećakinje u crveni jugo

Crna Hronika -
Nasilnog uvlačenja u vozila nije bilo, a slučajevi su prijavljeni 3. i 6. oktobra policiji koja ih sada istražuje

BEOGRAD - Tri učenice niške Osnovne škole “Kole Rašić”, koje idu u treći i četvrti razred, dvojica nepoznatih muškaraca pokušali su da namame u svoj “jugo”.

Muškarci su, navodno, devojčice pokušali da namame u automobil nudeći im slatkiše. Srećom, učenice su odbile ponuđeni “prevoz do kuće”. Nasilnog uvlačenja u vozila nije bilo, a slučajevi su prijavljeni 3. i 6. oktobra policiji koja sada istražuje. Poslednji incident dogodio se 2. oktobra na uglu ulica Kovanlučke i Starca Vujadina, na 500 metara od škole, kada je jednu devojčicu presreo crveni „jugo“. - Učenica je ispričala da su joj na povratku iz škole dvojica muškarca u automobilu ponudili da je odvezu kući. Ona se uplašila, pomerila u stranu, a komšije su pozvale njenu majku. Majka devojčice, koja radi u MUP-u, sutradan je prijavila događaj, a mi smo i obavestili školskog policajca - kaže direktor škole Saša Tončev.

Ubrzo, saznalo se za još jedan incident, koji se dogodio nekoliko dana ranije.- Tek kada se pročula priča o ovom događaju, dve učenice trećeg razreda prijavile su da su im dvojica muškaraca ponudili da ih odvezu kući jer je tog dana padala kiša. Presreli su ih na nekoliko stotina metara od škole, u Njegoševoj ulici. One, međutim, nisu to odmah prijavile - dodaje Tončev i napominje da školu pohađa 600 učenika i da nikome nije ugrožena bezbednost.

U niškoj policiji potvrđuju da im je od 3. do 6. oktobra prijavljeno da su dve nepoznate osobe iz crvenog automobila presrele decu, a o svemu je obavešten i tužilac. Traga se za osobama koje su uznemiravale decu, dok se zone oko škola na području grada obilaze i kontrolišu. Trubio iz vozila

Uznemiravanje učenika se dogodilo i pre nekoliko dana u OŠ „Mika Antić“ u Nišu. Roditelji su prijavili policiji da je vozač iz jednog automobila uznemiravao dete i trubio iz automobila.(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track