NOVO ROČIŠTE: Petri Cvijić zakazano novo suđenje za 6.novembar!
Foto: Nebojša Mandić

Ukinuta prvostepena presuda

NOVO ROČIŠTE: Petri Cvijić zakazano novo suđenje za 6.novembar!

Crna Hronika -
Raniju prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda, kojom je Cvijićeva bila oslobođena krivice, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje. S obzirom da je u međuvremenu sa radom započela nova mreža sudova, predmet je zbog opštinske nadležnosti u ponovljenom postupku dodeljen Drugom osnovnom sudu

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje voditeljki RTS-a Petri Cvijić (37), koja je optužena za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić (73), zakazano je za 6. novembar.

Cvijićeva je svojom vozilom naletela na Bajića u Vodovodskoj ulici, a on je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru, januara 2012.

Raniju prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda, kojom je Cvijićeva bila oslobođena krivice, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje. S obzirom da je u međuvremenu sa radom započela nova mreža sudova, predmet je zbog opštinske nadležnosti u ponovljenom postupku dodeljen Drugom osnovnom sudu i sudiji Jeleni Dragović.

Tužilaštvo tereti Cvijićevu da je izvršila teško delo protiv bezbednosti saobraćaja vozeći "opel korsu" i dovela u opasnost živote ljudi, jer nije prilagodila brzinu.

Ona je, prema optužnici, Bajića koji je prelazio ulicu, svojim autom udarila na obeleženom pešačkom prelazu, a on je od zadobijenih povreda nekoliko sati kasnije umro u Urgentnom centru od unutrašnjeg krvarenja.

Cvijićeva je tokom postupka negirala krivicu, tvrdeći da je Bajića udarila van pešačkog prelaza.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track