NOVO SUĐENJE: Vladi Japancu ukinuta presuda
Foto: Arhiva Kurira

Odluka Apelacionog suda

NOVO SUĐENJE: Vladi Japancu ukinuta presuda

Crna Hronika -

Vladimiru Jovanoviću sudiće se iz početka zbog iznude i protivpravnog lišenja slobode, prvostepenom presudom osuđen na dve godine i 10 meseci zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Trećeg osnovnog suda Beogradu, koji je na dve godine i 10 meseci zatvora osudio Vladimira Jovanovića - Vladu Japanca zbog iznude i protivpravnog lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda, saznaje Kurir.Ovaj sud vratio je slučaj na novo suđenje.Trojica osuđenaPrvostepena presuda u ovom sudskom procesu doneta je 28. januara 2016. godine, a uručena je advokatima Jovanovića 25. marta. Nakon žalbe Jovanovića, podnete 1. aprila, Apelacioni sud zasedao je 12. septembra.- Još nismo dobili presudu Apelacionog suda, pa ne možemo da komentarišemo eventualno ukidanje prvostepene presude - kažu Jovanovićevi advokati.Vladimir Jovanović do daljeg ostaje u kućnom pritvoru, u kojem je od aprila 2015. uz elektronski nadzor s nanogicom. Pre toga je bio u pritvoru od hapšenja u avgustu 2014. godine. Njegovi saradnici Aleksandar Grahovac i Nenad Milošević osuđeni su zbog istih krivičnih dela na jedinstvene kazne od dve, odnosno 14 meseci zatvora.Optužnim predlogom tužilaštva Jovanović, Grahovac i Milošević teretili su se da su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara. Jovanović je zbog istog krivičnog dela - iznude, već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.Odšteta od državeJovanović je bio u bekstvu, ali uhapšen je u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu. Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

„Igra Delfina“NAPISAO KNJIGUVlada Japanac napisao je „Igru Delfina“, špijunski triler o mračnom svetu tajnih službi koje su na Balkanu prisutne nakon nedavnih ratnih sukoba. Knjiga je za kratko vreme postigla veliki uspeh, ne samo u Srbiji nego i u čitavom regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track