ODLOŽENO SUĐENJE DO ODLUKE: Šarić traži izuzeće sudskog veća
Foto: Dado Đilas

Šverc kokaina

ODLOŽENO SUĐENJE DO ODLUKE: Šarić traži izuzeće sudskog veća

Crna Hronika -
Šarić je zatražio izuzeće veća zbog toga što ga je veće, kako tvrdi, već proglasilo krivim za pranje novca. On je rekao da je sudsko veće pristrasno i da nije uvažilo i uzelo u obzir sve dokaze i kredibilitet svedoka saradnika

BEOGRAD - Suđenje Darku Šariću i drugim optuženim za pranje novca stečenog od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji odloženo je danas zbog zahteva Šarića da se izuzme sudsko veće.

Šarić je zatražio izuzeće veća zbog toga što ga je veće, kako tvrdi, već proglasilo krivim za pranje novca. Šarić je istakao da je u presudi kojom je letos osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, sudsko veće već tada proglasilo krivim za nameru da ubaci novac u legalne tokove.

On je rekao da je sudsko veće pristrasno i da nije uvažilo i uzelo u obzir sve dokaze i kredibilitet svedoka saradnika. "Znam da vas niko neće zameniti, ali hajde da pokušam možda nas iznenadite", rekao je Šarić.

On je zatražio i da ne bude prisutan tokom suđenja, a da će njegovi advokati prisustvovati. Sudija Siniša Petrović je rekao da u ovom trenutku mora da obustavi svaki rad na tom predmetu, a nakon donošenja odluke suđenje će biti nastavljeno.

On je dodao da Šarić prema zakonu, mora da prisustvuje suđenju, a da li će aktivno da učestvuje može sam da bira. Šarić koji je letos osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu negirao je u maju sve optužbe za pranje para u Srbiji tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema reči o prljavom novcu.

Šarić i još 17 okrivljenih u ovom postupku terete se za pranje oko 22 miliona evra. U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica. Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja