ODUZETO ORUŽJE ZBOG KRIVOLOVA: Novosađanin upucao srnu i lane
Foto: Slađana Stojanović

Zatekla ga policija u lovištu Ratno ostrvo

ODUZETO ORUŽJE ZBOG KRIVOLOVA: Novosađanin upucao srnu i lane

Crna Hronika -

NOVI SAD - Neposredno nakon izvršenog krivičnog dela nezakonit lov, na lovištu „Ratno ostrvo“ u Šangaju, novosadska policija, pronašla je osumnjičenog 55-godišnjeg Novosađanina.

Sumnja se da je on, 17. januara, ubio srnu i lane, a u neposrednoj blizini lica mesta, policija je kod njega pronašla lovački karabin, koji je bio u legalnom posedu njegovog brata.

Prestresom kuće osumnjičenog, policija je pronašla blizu 400 komada municije, 2 puške, prigušivač i 4 okvira zamuniciju, od kojih jedan za automatsku pušku. Pored ovog ilegalnog oružja, u istoj kući policija je pronašla još 7 lovačkih pušaka i tri pištolja, koji su bili u legalnom posedu Novosađanina i njegovog brata.

Neposredno pre pretresa kuće, sin osumnjičenog je sakrio četiri puške, od kojih su dve bile u ilegalnom posedu, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje. Svo oružje je oduzeto iz razloga bezbednosti, a policijski službenici će, za oružje u legalnom posedu, podneti predlog za sprovođenje upravnog postupka kako bi im se i to naoružanje trajno oduzelo.

Nakon izvršenog veštačenja i prikupljanja materijalnih dokaza, protiv osumnjičenih biće podnete odgovarajuće krivične prijave, u redovnom postupku.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja