OPROSTIO BIH MU DA NIJE POBEGAO: Ispovest muža žene koju je pregazio vozač u Šidu!

OČAJ

OPROSTIO BIH MU DA NIJE POBEGAO: Ispovest muža žene koju je pregazio vozač u Šidu!

Crna Hronika -
Nisam ljut na njega, nesreće se dešavaju. Ali da je bar stao... Još ne mogu da shvatim da Jace više nema, kaže Dule Kosanović, čiju je suprugu Jasminku na biciklu oborio Vladimir K.

ŠID - Mnogo mi je teško što moje Jace više nema. Ćerka Aleksandra je mala, tek je pošla u srednju školu, ona je majčinu smrt teško podnela. Sin Borislav je odrastao i nekako se nosi s tim, kaže Dule Kosanović (54), muž Jasminke Bogdanović (49), gerontodomaćice, koju je Vladimir K. (31) u sredu u Šidu pregazio i pobegao.Prema Kosanovićevim rečima, porodica nesavesnog vozača im se do danas nije javila.- Nisam ljut na njega, nesreće se dešavaju. Ali da je bar stao... Samo to što je otišao, što nije stao, to nije u redu. Jaca mi mnogo nedostaje, još ne mogu da shvatim da se to dogodilo i da je više nema - kaže potreseni suprug.Oslonac porodiceOn navodi da mu je Jasminka bila veliki oslonac u životu.- Držala nam je kuću, sve je stizala. Tog dana sam bio na putu u Rumi, čuli smo se i rekla mi je da ide da obiđe još jednu bakicu i da ćemo se videti već oko sedam. Kad sam stigao kući, javili su mi da je imala nesreću. Otišao sam tamo, a sin je produžio u Hitnu pomoć. Video sam bicikl kako leži pored puta i znao da je nešto loše, da je nije malo zakačio. Sinu su u Hitnoj saopštili da je Jaca preminula - s tugom priča Kosanović.

Užas... Jasminka se na biciklu vraćala sa posla
Užas... Jasminka se na biciklu vraćala sa posla

Unesrećeni čovek svestan je da mora da smogne snage zbog dece.- Moram da nastavim dalje zbog ćerke. Mnogo je bila vezana za majku, a i u godinama je kad joj je majka najpotrebnija - kaže suprug pregažene žene.I Jasminkina strina Marija ne može da poveruje da njene miljenice više nema.- Ona mi je bila desna ruka, moja nada i uteha. Pomagala mi je oko stare majke i bolesnog supruga. Da sam imala rođenu sestru, ne bi bila kao moja Jaca - kroz suze priča Marija Kosanović (71).Izbegla iz HrvatskeOna se na dan nesreće čula s Jasminkom telefonom.- Vraćala se s posla. Žurila je da stigne kući kada ju je taj mladić udario kolima. Jaca je, osim što je radila kao gerontodomaćica, čistila i u školi. Sve je radila da izvede decu na put i eto sad... - kaže tužna strina, dodajući da je Jasminka sa suprugom Duletom tokom rata izbegla iz Borova.

StravičnoU KOLIMA VOZIO DECUJasminkine komšije kažu kako se o nesreći još uvek priča u Šidu.- Taj mladić koji ju je zgazio ume da popije malo više. Navodno, tog dana se posvađao sa ženom, stavio dvoje dece u kola i pregazio Jasminku. Kažu da se strašno uplašio, pa je sakrio automobil. Jadna dečica, od šoka ne mogu da pričaju o nesreći - rekle su nam komšije.Oni su utučeni zbog Jasminkine pogibije.- Šta da vam kažemo. Divna žena, vedra, vredna i vesela. Da ste samo videli koliko je ljudi došlo na sahranu - kažu komšije.

ČINJENICE- Vladimir K. pregazio je Jasminku „golfom“ u sredu oko 18.30 u Ulici Nikole Tesle- Vozač se nije zaustavio, već je pobegao u nepoznatom pravcu- S Kosanovićevom je bila i njena koleginica, koja nije povređena- Teško povređena žena prevezena je u bolnicu, gde je preminula- Policija je sutradan pronašla „golf“ u njivi i uhapsila nesavesnog vozača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track