OSLOBOĐEN SILEDŽIJA: Napadač na Sašu Milenića braniće se sa slobode!
Foto: Tanjug

Misle da nije opasan

OSLOBOĐEN SILEDŽIJA: Napadač na Sašu Milenića braniće se sa slobode!

Crna Hronika -
Policija ga je uhapsila protekle noći zbog sumnje da je u ponedeljak, 20. aprila, oko 19 sati, ispred Prve kragujevačke gimnazije fizički napao Milenića, koji je i profesor te škole

KRAGUJEVAC - Kragujevčanin I.V. (49), koji je pretukao odbornika Zajedno za Šumadiju (Z ZŠ) u kragujevačkoj skupštini Sašu Milenića, braniće se sa slobode, pošto mu sudija za prethodni postupak Osnovnog suda nije odredio pritvor, iako je osnovni javni tužilac predložio tu meru.

Zamenik Osnovnoj javnog tužioca Marija Mladenović rekla je večeras da je osnovni javni tužilac saslušao osumnjičenog I.V.

"Osnovni javni tužilac je, posle saslušanja osumnjičenog, predložio određivanje pritvora kako I.V. ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti", rekla je Mladenović i dodala da sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu nije odredio pritvor osumnjičenom.

Osumnjičeni I.V. se tereti da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje.

Policija ga je uhapsila protekle noći zbog sumnje da je u ponedeljak, 20. aprila, oko 19 sati, ispred Prve kragujevačke gimnazije fizički napao Milenića, koji je i profesor te škole.

Milenić je na bolničkom lečenju i prema rečima maksilofacijalnog hiriruga Klinike za ORL Viktora Krstića biće operisan zbog višestrukih preloma leve strane lica.

Napad na Milenića najoštrije su osudili čelnici gradske uprave, kao i stranke DS i SPO.

Iz stranke, u kojoj je Milenić potpredsednik, ranije danas su saopštili da ne znaju šta je motiv za napad na njihovog funkcionera, ali su naglasili "da je taj napad alarm za društevnu akciju protiv mržnje, agresije i primitivizma".

Predsednik Z ZS S Veroljub Stevanović je na vanrednoj stranačkoj konferenciji za novinare rekao "da ne može da kaže da li je motiv za napad politički ili ne".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track