OSTADE MIŠKOVIĆ BEZ DORUČKA: Sud mu ne da pasoš da ide kod Obame
Foto: Marina Lopicic

Doneta odluka

OSTADE MIŠKOVIĆ BEZ DORUČKA: Sud mu ne da pasoš da ide kod Obame

Crna Hronika -
Sudija Maja Ilić je odbacila zahtev Miroslava Miškovića da mu vrati pasoš i odobri put u inostranstvo kako bi prisustvovao molitvenom doručku

BEOGRAD - Sudija Višeg suda u Beogradu Maja Ilić odbacila je zahtev Miroslava Miškovića da mu se vrati pasoš i odobri put u inostranstvo.

Vlasnik "Delta holdinga" je trebalo da prisustvuje molitvenom doručku, koji tradicionalno organizuje predsednik SAD Barak Obama. Ovo je prva ovakva odluka sudije Ilić, nakon što je preuzela suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalima.

Predsednik prethodnog sudskog veća koje je sudilo Miškoviću, sudija Vladimir Vučinić, u nekoliko navrata je dozvoljavao Miškoviću da putuje tokom sudskog procesa. To je izazvalo oštre reakcije vlasti u Srbiji i nedokazane optužbe na Vučinićev račun da ga poznati biznismen plaća. Zbog javnog komentarisanja sopstvene odluke o privremenom vraćanu pasoša Miškoviću, Vučinić se našao i pred disciplinskim organima Visokog saveta sudstva. Međutim, doneta je odluka da ne bude kažnjen.

Protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još osmoro optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća. Miškovići i Đurašković su uhapšeni u decembru 2012. godine, a pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

( TV N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track