OSTAJE IZA REŠETAKA: Rušitelj krsta Mirza Hatić se vadi da mu je razbojništvo namešteno
Foto: Avaz

Čovek s renomeom

OSTAJE IZA REŠETAKA: Rušitelj krsta Mirza Hatić se vadi da mu je razbojništvo namešteno

Crna Hronika -
Pored upečatljivog učinka na ulicama Sarajeva, Mirza Hatić je našoj javnosti poznat i kao rušitelj krsta koji je u znak sećanja na stradanje Srba bio podignut na području Istočnog Sarajeva

SARAJEVO - Mirzi Hatiću (27), osumnjičenom da je 22. decembra oko 16 sati naoružan, zajedno sa još tri nepoznate osobe, opljačkao Muhameda Č. iz Sarajeva u hodniku objekta "Kasino" u sklopu hotela "Holidej" u ulici Franca Lehara, određen jednomesečni pritvor.

Hatić je tokom saslušanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo negirao krivicu za razbojništvo koje mu se stavlja na teret, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Moj branjenik je negirao da ima ikakve veze sa celim događajem. Kod njega nije pronađen ni novac, ni mobilni telefon, kao ni prsten. On tvrdi da mu je sve namešteno. Pred Sudom je rekao da će uskoro tužiteljki saopšiti ime osobe za koju sumnja da je oštećenom platila da podnese lažnu prijavu protiv njega- rekao je Hatićev advokat Mehmedbašić dodajući da Hatić sumnja na svog konkurenta, odnosno na osobu koja je preuzela poslove zaštite lica i objekata.

Podsećamo, 22. decembra u 17.10 sati Muhamed Č. prijavio je policiji razbojništvo. Istog dana u 18.20 sati u ulici Zelenih beretki, policajci su uhapsili Hatića.

On je, prema prijavi oštećenog, tog dana na parkingu ispred hotela "Holidej" ugledao Muhameda, kojeg poznaje još dok je tokom rata boravio u romskom izbjegličkom centru u Italiji. Hatić je, navodno, znao da Muhamed radi s tekstilom te je pretpostavio da ima novca kod sebe.

Pratio ga je do "Kasina", presreo ga u hodniku i preteći pištoljem, tražio da mu da 5.000 evra. Pored novca, naredio mu je da mu preda mobilni telefon i skine s ruke prsten od belog zlata s dijamantom. Nakon toga mu je naredio da mu sutra donese još 5.000 evra zapretivši da ga ne prijavi policiji, što je ovaj odmah uradio.

Pored upečatljivog učinka na ulicama Sarajeva, Mirza Hatić je našoj javnosti poznat i kao rušitelj krsta koji je u znak sećanja na stradanje Srba bio podignut na području Istočnog Sarajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track