OSTAJE IZA REŠETAKA: Sud odbio da Vladu Japanca pusti iz pritvora
Foto: Arhiv

Iznuda 710 evra

OSTAJE IZA REŠETAKA: Sud odbio da Vladu Japanca pusti iz pritvora

Crna Hronika -
Sud je opet odbio predlog odbrane Jovanovića da mu se ukine pritvor, dok odluku o eventualnom kućnom pritvoru nije doneo, jer odbrana još nije dostavila neophodnu dokumentaciju uz taj predlog

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Vladimiru Jovanoviću zvanom "Vlada Japanac" i još dvojici okrivljenih za iznudu i protivpravno hapšenje jedne žene sa Novog Beograda.

Jovanoviću i još dvojici okrivljenih sudi se za iznudu.

Na suđenju je saslušan neuropsihijatar koji je ocenio da je žena zbog tih događaja pretrpela postraumatski stres.

Sud je opet odbio predlog odbrane Jovanovića da mu se ukine pritvor, dok odluku o eventualnom kućnom pritvoru nije doneo, jer odbrana još nije dostavila neophodnu dokumentaciju uz taj predlog.

Sledeće suđenje je zakazano za 22. april.Jovanović je u Palatu pravde priveden iz pritvora Okružnog zatvora u kojem je hapšenja krajem avgusta 2014. godine, dok se druga dvojica brane sa slobode pošto im je pritvor ukinut posle prvog suđenja u februaru ove godine.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osuđivan.

Oni se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track