OŠTETILI TE KOSTOLAC ZA 9 MILIONA: Dve osobe uhapšene zbog mahinacija
Foto: Marina Lopicic

Unutrašnja kontrola

OŠTETILI TE KOSTOLAC ZA 9 MILIONA: Dve osobe uhapšene zbog mahinacija

Crna Hronika -

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da su uhapšene dve osobe koje su osumnjičene da su oštetile EPS za oko devet miliona dinara kršenjem ugovora za ugradnju sistema video nadzora u TE-KO Kostolac.

Kako se navodi, te osobe je policija uhapsila u saradnji Policijske uprave Požarevac, Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost EPS i Sektora za rizike ogranka „TE - KO Kostolac".

"Hapšenje je usledilo nakon kontrole Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost EPS i Sektora za rizike ogranka TE - KO Kostolac u kostolačkom ogranku Elektroprivrede Srbije.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

EPS je oštećen time što dobavljač za ugradnju sistema za video nadzor nije ispunio ugovorne obaveze, a zaposleni iz TE-KO Kostolac, odgovoran za nadzor izvršenja ugovora, nije uradio svoj posao", piše u saopštenju.

Dodaje se da će nadležni u EPS-u nastaviti oštre kontrole kako bi se zaštitila imovina preduzeća i da zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Policijskoj upravi Požarevac i Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu na brzoj reakciji i saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track