OSUĐENI NA PO 30 GODINA: Potvrđene kazne za ubistvo policijskog inspektora
Foto: Beta

Odlukom Apelacionog suda

OSUĐENI NA PO 30 GODINA: Potvrđene kazne za ubistvo policijskog inspektora

Crna Hronika -
Presudom Apelacionog suda potvrđene su zatvorske kazne od po 30 godina Saši Boreti, Ljubi Bigoviću, Milanu Šćekiću Čilau i Ljubi Vujadinoviću

PODGORICA - Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je danas zatvorske kazne okrivljenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića u avgustu 2005. godine u Podgorici.

Presudom Apelacionog suda potvrđene su zatvorske kazne od po 30 godina Saši Boreti, Ljubi Bigoviću, Milanu Šćekiću Čilau i Ljubi Vujadinoviću.

Boreta i Bigović su optužnicom označeni kao organizatori ubistva, za egzekuciju je osuđen Milan Šćekić Čila, dok je Vujadinović pomogao u ubistvu.Sudski proces za ubistvo inspektora je pred sudovima već deset godina, a Apelacioni sud je današnjom odlukom potvrdio presudu iz 2012. godine.

Sud je odlučivao nakon što je Vrhovni sud sredinom prošle godine ukinuo osuđujuće presude za ubistvo policijskog inspektora, jer je procenio da sud, tokom pretresa, nije smeo da koristi izjave pojedinih svjedoka.Inspektor Sćekić je istraživao seriju bombaških napada na gradilište luksuznog hotela "Splendid" nakon čega je ubijen u leto 2005. godine, u blizini svoje kuće u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track