OSUĐENI SILOVATELJI: Upropastili mi ćerku (17), a dobili bedne kazne!

Majka zlostavljane devojčice

OSUĐENI SILOVATELJI: Upropastili mi ćerku (17), a dobili bedne kazne!

Crna Hronika -
Ivan M. (18) i Nemanja B. (18) dobili četiri, odnosno tri godine zatvora zbog silovanja S. K. (17) sa Uba na rođendanskoj žurki

VALJEVO - Ogorčena sam zbog izrečene kazne, ali i njihovog bahatog ponašanja tokom suđenja. Upropastili su život mom detetu, a nisu se ni u jednom trenutku pokajali niti izvinili. Ovim rečima je Žaklina Kovačević prokomentarisala presudu kojom su Ivan M. (18) i Nemanja B. (18) juče osuđeni na četiri, odnosno tri godine zatvora zbog silovanja njene ćerke S. K. (17) sa Uba u julu ove godine, posle rođendanske žurke.Izvukli su se- Očekivala sam da će dobiti veće kazne, ali izvukli su su jer su bili maloletni. Mogli su dobiti i strože kazne, ali šta je, tu je. Novca za advokata nemam, ali ako im Apelacioni sud smanji kaznu, neću se smiriti dok makar ne odsluže ove kazne koje su im sad izrečene - kaže Žaklina.Majka devojčice kaže da ju je najviše porazio momenat kada se prvi put srela oči u oči sa silovateljima.- Nisu nijednom rečju, nijednim gestom pokazali da se kaju zbog toga što su uradili. Ni oni, ni njihovi roditelji nisu mi uputili ni jednu jedinu reč izvinjenja. Ponašali su se kao da se ništa nije desilo. Roditelji nisu hteli ni da me pogledaju u oči. Nikad oni neće, pored takvih roditelja, biti dobri ljudi. Dete su mi upropastili, oduzeli su joj nevinost na brutalan način, obeležili su je za ceo život, mogli su makar da pokažu samo mrvicu kajanja. To govori kakva su to deca - priča Žaklina.Pušteni iz pritvoraKako saznajemo, u obrazloženju presude koju je izrekao Viši sud u Valjevu navedeno je da je kao olakšavajuća okolnost optuženih činjenica da su u trenutku izvršenja tog krivičnog dela bili smanjene uračunljivosti jer su bili pod dejstvom alkohola.- To je zvanični nalaz sudskog veštaka, tako da je to bila olakšavajuća okolnost, kao i činjenica da je došlo do eventualnog predumišljaja jer nisu postojali dokazi da su mladići planirali izvršenje ovog krivičnog dela - navode naši izvori iz Višeg suda u Valjevu. U sudu je potvrđeno da dvojica mladića nisu pokazali kajanje, a tokom suđenja su se branili da je devojčica dobrovoljno pristala na seksualni odnos.Optuženi tinejdžeri pušteni su iz pritvora i do pravosnažnosti presude biće na slobodi.

Devojčica nije bila u suduTRAUMA ZA CEO ŽIVOTSilovana devojčica nije bila u sudu, a majka kaže da je samo slegla ramenima kada je čula kolika im je kazna izrečena.- Sada je najvažnije da se moje dete oporavi. Napravili su joj traumu za ceo život, ali moramo da guramo dalje. Moje dete se vratilo u školu, svi njeni drugovi i drugarice su uz nju - priča Žaklina, majka devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track