OTAC DVOJE DECE SKOČIO SA 11. SPRATA: Ubio se jer nije imao deci za hleb!

Tragedija u višespratnici u Braće Jerković

OTAC DVOJE DECE SKOČIO SA 11. SPRATA: Ubio se jer nije imao deci za hleb!

Crna Hronika -
Srđan Jelić (43) počinio samoubistvo. Bio je dobar čovek, obožavao je svoju decu, pričaju komšije

BEOGRAD - Srđan Jelić (43) skočio je preksinoć sa 11. sprata svog stana u naselju Braća Jerković. Razlog zbog kojeg se nesrećni čovek odlučio na očajnički potez nije poznat, ali se nagađa da je to uradio jer je nedavno ostao bez posla.Tragedija se dogodila u četvrtak oko ponoći, u višespratnici u Ulici braće Jerković 217. Ovo, inače, nije jedina tragedija koja se dogodila u ovom soliteru (pogledaj okvir), zbog čega stanari ovu zgradu nazivaju ukletom.Bio pripit- Zvao me je u 23.35 sati i zamolio da mu otvorim ulazna vrata zgrade. Onda sam čuo lift i njega kako je lupio nogom o vrata svog stana. Zvao je telefonom nekoga da mu donese ključeve. Delovalo mi je da je pripit, ali nisam izlazio da vidim šta se dešava - priča za Kurir Pavle Knežević, prvi komšija nesrećnog Srđana Jelića.On dodaje da ne zna da li je neko komšiji doneo ključeve i ističe da je tek kasnije saznao šta se dogodilo. Prema njegovim rečima, Jelić je bio dobar čovek i otac dvoje maloletne dece.- Ima ćerku od 16 godina i sina koji je dve godine mlađi. Sa suprugom se razveo pre više godina, a deca su bila kod njega do pre pet godina. Kasnije, verovatno odlukom suda, deca su mu dolazila četvrtkom, petkom i subotom - priča naš sagovornik.

Užas... Trag krvi na mestu na kojem je Jelić pao
Užas... Trag krvi na mestu na kojem je Jelić pao

Kako kaže, u isto vreme počeo je da se viđa s drugom ženom, koja je bila drugarica njegove bivše supruge.- Međutim, ona ga je napustila pre nekoliko meseci. On je bio odličan otac i decu je zaista lepo vaspitao, ali čini se da nije znao sa ženama. U poslednje vreme pio je malo više, a kako sam čuo, nedavno je ostao bez posla. Više puta sam mu pozajmljivao novac, koji je uredno vraćao, ali ne znam kako. Verovatno je muku mučio da ima hrane kad mu dođu deca - kaže Knežević i dodaje da je Jeliću poslednji put dao novac u nedelju.Drugi komšija kog smo juče zatekli kaže da je Jelić juče ceo dan bio užurban.- Njegov venčani kum je rekao da je Srđan pozajmio njegova kola. Policija je našla ključeve od kola u stanu i vratila ih vlasniku - kaže komšija s prvog sprata.

Šokiran... Komšija Knežević
Šokiran... Komšija Knežević

Nije ostavio pismoOn je čuo stravičan zvuk u trenutku kad je Jelić pao na zemlju.- Čuo se jak, tup udarac! Kad je stigla policija, kod njega su našli ličnu kartu i ključeve od stana. Zanimljivo je da je u stanu sve isključio, čak i sijalicu. Samo je prozor ostao otvoren - priča komšija i dodaje da u stanu, koliko zna, nije pronađeno oproštajno pismo.On ističe da, uprkos svemu, Jelić nije odavao utisak da je spreman na ovako nešto.- Bio je uglavnom nasmejan, spreman da se našali. Ali, eto... - kaže sagovornik Kurira.

Ukleta zgradaSERIJA NESREĆNIH DOGAĐAJAPala sa desetog sprataPre petnaestak godina nesrećnim slučajem poginula je devojka. Komšije kažu da je reč o samoubistvu, koje se dogodilo u prepodnevnim satima, a roditelji su isticali da im je ćerka pala dok je prala prozore.Ubio se penzionerPre desetak godina u stanu na šestom spratu pronađeno je telo penzionera. Kako se ispostavilo, čovek koji je tada imao 65 godina presudio je sebi hicem iz pištolja, a rodbina i komšije bili su šokirani.PožarZgradu je pre nekoliko godina zahvatio veći požar. Stanari se prisećaju da je vatra izbila na četvrtom spratu, u stanu ljudi koji su se malo pre toga doselili. Srećom, vatra je ugašena, a niko nije nastradao.Mladić preživeo padStanari navode da se pre sedam-osam godina dogodila nesreća, ali bez kobnih posledica. Tada je jedan mladić tokom žurke pao sa terase osmog sprata, ali je čudom prošao bez težih povreda jer je pao na šiblje.Kidnapovana devojčicaU zgradi živi porodica Prenković, čiju su dvogodišnju ćerku 13. marta ove godine oteli francuski državljani. Oni su oteli dete majci iz ruku i pobegli u BMW, probili rampu u Šimanovcima, ali ih je tada policija zaustavila.

Još jedna tragedijaPACIJENT SE BACIO S BOLNICES. M. (76), koji se lečio u leskovačkoj Opštoj bolnici, izvršio je samoubistvo sinoć u 21.20 sati skočivši s petog sprata te zdravstvene ustanove. Nezvanično, tragedija se dogodila kad se pacijent bacio kroz prozor odeljenja kardiologije, a usled zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Reč je o pacijentu koji je prethodnog dana prebačen sa odeljenja hirurgije s dijagnozom srčane slabosti, a imao je i dijabetes i gangrenu na desnom stopalu, prenela je Beta. Prema rečima lekara, ništa nije ukazivalo na suicidno ponašanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track