OTELI EVRE I TELEFONE: Meštani opljačkali Sirijce i Somalce u Horgošu!
Foto: Kurir

Dokle više

OTELI EVRE I TELEFONE: Meštani opljačkali Sirijce i Somalce u Horgošu!

Crna Hronika -
U tri odvojena napada koja su se desila između 17. i 19. oktobra, meštani Horgoša, Srpskog Krstura i Đale napali i opljačkali državljane Sirije i Somalije

HORGOŠ - Serija napada kriminalno nastrojenog lokalnog stanovništva na inostrane državljane na severu Vojvodine, nastavljena je proteklog vikenda.

Najpre su 17. oktobra petorica muškaraca iz Horgoša čiji identitet policija nije otkrila, u ovom pograničnom mestu napala trojicu Sirijaca i od njih otela oko 200 evra, mobilni telefon i pasoše. Veče kasnije, A.B. (34), iz Srpskog Krstura, i I.P (24) i Đale, na putu između ova dva sela kod Novog Kneževca, napala su četvoricu državljana Somalije i uzeli im dva mobilna telefona.

Dvojica žitelja Horgoša i tri meštanke tog najsevernijeg pograničnog mesta, presreli su 19. oktobra jednog državljanina i oteli mu torbicu sa mobilnim telefonom i novcem:­

U sva tri slučaja, policija je munjevito reagovala i uspela da identifikuje napadače. Protiv njih su podnete krivične prijave koje ih terete da su izvršili razbojništva. Otete stvari vraćene su vlasnicima­ potvrdio je Kuriru izvor blizakistrazi.

Najbizarniji napad na strance, u Horgošu se dogodio 14. februara na Dan zaljubljenih. Na putu iz Horgoša za Budimpeštu, mlađi bračni par iz Franuske, napala je šestočlana razbojnička grupa u kojoj su bila i dva deteta mlađa od 14 godina. Od preplašenog bračnog para koje su udarali, drski razbojnici oteli su dva evra. Krajem februara, A. K. (28) iz Horgoša, na ulici je iz ruke oteo 50 evra državljaninu Republike Mali koji je sa četvoricom sunarodnika šetao ulicom. Početkom aprila, A.K. (22) iz Horgoša i E. F. (22) iz Sente, išamarali su, a potom opljačkali dvojicu državljana Sirije. Od njih su oteli mobilni telefon i 200 evra.

(S.U.)

Pokazali zube

Da Afrikanci znaju da izađu na kraj sa napadačima, potvrdio je neobičan slučaj koji se dogodio 14. maja. Dvojica državljana Somalije, u policijsku stanicu su doveli L. J. (35) iz Horgoša. On i njegov zemljak D. K. (29), u kafiću su „snimili“Afrikance i ponudili im pomoć kako bi ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu. Odveli su ih u jednu napuštenu kuću, napali i pobegli saotetih 30 evra.

Ojađeni Somalijci vratili su se do autobuske stanice. Kad je, nedugo zatim, tuda prolazio L. J. ščepali su ga za ruke i odveli u policiju, ispričavši šta im se desilo. Policija je ubrzo pronašla i drugog napadača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track