OTKRIVAMO: Stomatologa ubili greškom!
Foto: Damir Dervisagic

novi detalji o likvidaciji kruševačkog zubara

OTKRIVAMO: Stomatologa ubili greškom!

Crna Hronika -
Sumnja se da je jedan od osumnjičenih blizanaca u mraku pogrešio i pucao u Milutina Rokića. Ubica je bio ubeđen da nišani šefa kruševačkog kriminalnog klana, koji je nekoliko meseci kasnije takođe ubijen

KRUŠEVAC - Dejanu i Vojinu Stankoviću (68) iz Kruševca, jednojajčanim blizancima koji su uhapšeni pod sumnjom da su pre godinu dana ubili stomatologa Milutina Rokića (65), nakon saslušanja kod tužioca određen je pritvor do 30 dana. Nova saznanja iz istrage upućuju na zaključak da su osumnjičeni Rokića likvidirali greškom jer su ga pomešali s kruševačkim kriminalcem, koji je ubijen nekoliko meseci kasnije.Našli im dva pištoljaKljučni dokaz na osnovu kog su Stankovići uhapšeni jeste DNK trag koji je nađen na mestu zločina, a koji odgovara DNK osumnjičene braće. Ubicu je snimila i sigurnosna kamera kraj ulaza u zgradu, ali se na snimku vidi osoba s nataknutim kačketom. Ono što je sve vreme zbunjivalo inspektore bio je motiv zločina jer Milutin Rokić ni sa kim nije bio u sukobu, niti je imao veze s kriminalom.- Doktor Rokić je bio miran, neupadljiv čovek, sa ustaljenim ritmom života. Nije imao dugove, niti neraščišćenih računa. Međutim, nekoliko meseci kasnije ubijen je šef kruševačkog kriminalnog klana Goran Obradović Suša. Interesantno je da je on često boravio kod prijatelja u istoj zgradi u kojoj je upucan doktor Rokić. Zbog toga verujemo da je ubica u mraku pucao na pogrešnog čoveka. S obzirom na to da Stankovići imaju kockarnice po Kruševcu, moguće je da su došli u sukob sa Obradovićem i da je zbog toga došlo do obračuna između njih - objašnjava izvor Kurira iz istrage i dodaje da su od braće Stanković nakon hapšenja oduzeta dva pištolja.Poslednji sat života doktor Rokić je proveo s komšijom Dušanom Tošovićem.Ljudima sekli uši- Družili smo se svakodnevno. Te večeri, u nedelju 3. marta, posle šetnje svratili smo kod mene u stan. On je živeo u ulazu pored. Oko 23 sata krenuo je kući. Minut-dva potom čulo se zvono na vratima. „Upucan sam!“, rekao mi je Rokić. Nisam video krv, pa sam pomislio da se šali, ali sledećeg trenutka mi se srušio na grudi. Pozvao sam policiju, a oni Hitnu. Brzo je prebačen u bolnicu, ali je posle nekoliko sati umro - priseća se Tošović.On ističe da je te večeri video čoveka s kačketom kako se šunja stepeništem.- Videli smo ga dok smo ulazili u zgradu posle šetnje. Ali nismo ništa mislili u tom trenutku. Posle sam ga se setio - kaže komšija ubijenog stomatologa.Podsetimo, braća Stanković su nekada bila u Legiji stranaca, u kojoj su učestvovala na brojnim ratištima kao plaćenici. Isticali su se po brutalnosti, a postoje saznanja da su ljudima sekli uši i na razne načine se iživljavali.Pljačkali po Evropi- Obojica su vršila razbojništva po zemljama Evropske unije, zbog čega su robijali u inostranim zatvorima. Da bi izbegli odsluženje kazne u Nemačkoj, pobegli su u Južnoafričku Republiku, gde je Vojin postao član obezbeđenja predsednika te zemlje. Onda je, krajem devedesetih, otišao u Švedsku i dobio tamošnje državljanstvo. Njegov brat Dejan se poslednjih godina nastanio u Umci u Beogradu, gde je otvorio motel - otkriva dobro obavešteni izvor Kurira.

IstragaBLIZANAC PAO NA POLIGRAFUKako Kurir saznaje, Vojin Stanković je nakon hapšenja pao na poligrafskom testiranju, dok je njegov brat blizanac odbio poligraf.- Poligraf je pokazao da Vojin laže kad mu je postavljeno pitanje da li je njegov brat Dejan ubio Rokića - kaže izvor Kurira.Prilikom hapšenja policija je od Dejana Stankovića oduzela dve jakne, koje je nosio noć pre i u vreme kad je zločin izvršen, što su zabeležile sigurnosne kamere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track