OTKRIVENA VELIKA BOŽIĆNA PLJAČKA U RTB BOR Provalnici odneli  tonu i po bakarnih blokova
Foto: Shutterstock

Roba vredna dva miliona dinara

OTKRIVENA VELIKA BOŽIĆNA PLJAČKA U RTB BOR Provalnici odneli tonu i po bakarnih blokova

Crna Hronika -

BOR - Policija je rasvetlila veliku pljačku bakra, tešku 1.410 tona i vrednu dva miliona dinara, u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, koja se dogodila na Badnji dan ili na Božić.

Zasad nije poznato kako su kradljivci u dane uspeli neopaženo da uđu u krug Topionice i rafinacije, izbegnu obezbeđenje, sigurnosne kamere i iznesu gotovo tonu i po bakarnih blokova iz magacina ovog basenskog preduzeća.

U RTB-u očekuju da Policijska uprava u Boru da odgovor na pitanje kako je moguće da se ukrade roba teška skoro tonu i po, a da to niko na vreme ne primeti ni spreči.Ukradena roba, kako se navodi, je efikasnošću policije, pronađena u ulici 7. jula istoga dana kada je krađa i prijavljena, preciznije 8. januara uveče i vraćena u magacin Topionice i rafinacije.

"Krađa se desila ili na Badnji dan ili na Božić, a magacioner Topionice prijavio je nestanak žaket i taping-blokova osmog januara ujutru. Policiju smo istog trenutka obavestili o krađi i podneli krivičnu prijavu protiv NN počinioca", izjavio je Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB za bezbednost na radu.

U pisanoj izjavi dostavljenj medijima, Perišić kaže da ne želi da nagađa scenario po kojem su kradljivci uspeli da iz kruga preduzeća iznesu tako „težak“ plen.

"Nadamo se da će to nadležni organi u vrlo kratkom roku otkriti i da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni. Radi kvaliteta dalje istrage, to je sve što o ovom slučaju može da se kaže", kaže Perišić.

Dodao je da će, ukoliko se istragom utvrdi da su kradljivci u ovoj akciji imali logističku podršku radnika RTB-a, svi biti sankcionisani u skladu sa Kolektivnim ugovorom preduzeća i težinom počinjenog dela.

Vrednost robe koja je bila ukradena iz magacina Topionice je oko dva i po miliona dinara, a reč je o bakarnim blokovima koji se koriste u procesu proizvodnje.

Jedan taping-blok težak je oko 200 kilograma, a žaket-blok blizu 700 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track