OTMICA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: Osuđeni za kidnapovanje supruge vlasnika Planete sporta
Foto: Dado Djilas

Presuda

OTMICA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: Osuđeni za kidnapovanje supruge vlasnika Planete sporta

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na višegodišnje kazne zatvora troje otmičara supruge vlasnika firme "Planeta sport" Svetlane Bošković, koji su za njen otkup tražili od muža tražili milion evra, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Tom presudom su odbijene sve žalbe i potvrđena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu kojom je zbog otmice u saizvršilaštvu Slobodan Stojković osuđen na četiri godine zatvora, Aleksandar Janković na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora, u koju mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažžna kazna, a Biljana Vrcelj na 20 meseci zatvora jer im je u tome pomogla.

Oštećeni su, kako se navodi u odluci suda, radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

Stojković i Janković su osuđeni jer su 13. februara 2014. godine ujutru silom odveli Boškovićevu u vikendicu u Prnjavoru i zadržali je do 14. februara "u nameri da od njenog supruga iznude 1.000.000 evra, u čemu im je pomogla Vrcelj, koja je Stojkoviću dala podatke potrebne za izvrššenje krivičnog dela", navodi se u presudi.

Istom presudom Stojkovićeva supruga Jelena je pravosnažno oslobođena od optužžbi da im je pomogla u otmici "tako što im je stvorila uslove i otklonila prepreke za izvrššenje otmice". Mediji su ranije preneli da su Aleksandar Janković i Biljana Vrcelj bili zaposleni u Planeta sportu.

Zoran Bošković (Foto: Dado Đilas)
Zoran Bošković (Foto: Dado Đilas)

Otmičari su nakon kidnapovanja Boškovićeve pozvali njenog muža, tražeći otkup uz pretnju da će ubiti i nju i dva njihova sina ukoliko on obavesti policiju, preneli su tada mediji, dok je u jednom od narednih poziva obaveššten o uputstvima o predaji novca.

Boššković je ipak obavestio policiju, koja je uspela da locira otetu žženu i narednog dana je oslobodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track