PALJENJE ZASTAVE SAD: Odloženo suđenje Nemanji Šaroviću
Foto: Nemanja Pančić

Za 30. septembar

PALJENJE ZASTAVE SAD: Odloženo suđenje Nemanji Šaroviću

Crna Hronika -
Tužilaštvo je optužnicom predložilo sudu da Šarovića osudi na maksimalnu novčanu kaznu za ovo krivično delo uništavanje simbola strane države od 100.000 dinara

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je za 30. septembar odloženo suđenje zameniku predsednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću optuženom za paljenja zastave Sjedinjenih Američkih Država u novembru 2012. Ovo suđenje je uslo u završnicu i trebalo je da se održe završne reči tužilaštva i odbrane, a potom da sud izrekne presudu.

Tužilaštvo je optužnicom predložilo sudu da Šarovića osudi na maksimalnu novčanu kaznu za ovo krivično delo uništavanje simbola strane države od 100.000 dinara.

Šarović je prvobitno bio optužen za paljenje, osim SAD i zastava EU, NATO i Kosova, ali je u međuvremenu tužilaštvo odustalo od optužbe za paljenje te tri zastave jer to nisu države pa nema krivičnog dela. Sud je ranije odbio predlog Šarovića da sasluša lider radikala Vojislav Šešelj kako bi potvrdio da je on iz Haga telefonom dao nalog da se zastave zapale.

Sud je takođe odbio Šarovićeve predloge za svedočenje ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija, policajca koji je podneo krivičnu prijavu, zamenika tužioca, državnog tužioca Zagorku Dolovac i funckionere SRS Vjericu Radetu i Zorana Krasića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track