PARAĆIN: Preminula posle trećeg carskog reza, muž tuži bolnicu
Foto: Facebook

Posle 3 meseca borbe za život na VMA

PARAĆIN: Preminula posle trećeg carskog reza, muž tuži bolnicu

Crna Hronika -
Deo desne potkolenice joj je bio nečim spržen, ne znam od čega... I to joj je kasnije operisano. Dobila je visoku temperaturu, nekrozu i sepsu. Od toga je valjda i umrla. Jedne noći na VMA sedam puta su je oživljavali, navodi surpug Vladan Miladinović

PARAĆIN - Troje dece ostalo je bez majke. Najmlađu Lenu, Sonja Miladinović (36) iz Raševice kod Paraćina donela je na svet 14. novembra prošle godine carskim rezom, ali bebu nikad nije videla. Iz ćuprijske bolnice je u teškom stanju prebačena u Beograd na VMA, gde su se lekari tri meseca borili za njen život. Uzalud. Preminula je 17. februara, a njen suprug Vladan Miladinović najavljuje tužbu protiv Opšte bolnice u Ćupriji.

U šoku zbog smrti supruge, Vladan kaže da je njegova Sonja bila zdrava kad je otišla na zakazani carski rez 14. novembra.

- Već je dvoje dece rodila tako, pa je trebalo i treće. Nisam očekivao nikakve probleme ni ovog puta. Zabrinuo sam se tek kad sam video da je dugo ne izvode iz sale - priča očajni čovek.

-Uneli su je u salu u 9.30, a bebu su izneli petnaestak minuta kasnije. Nju su izveli tek u 17.20, a u međuvremenu su ulazili i drugi lekari. Ništa mi nije bilo jasno. Posle su je odmah prebacili u šok-sobu. Nisu mi dali da je vidim, samo sam čuo da je stanje teško i da je izgubila dva i po litra krvi. Dva dana kasnije prevezli su je sanitetom na VMA, prenose Večernje novosti.

Vladan kaže da je u Beogradu dan kasnije Sonja odmah ponovo operisana, pa još jednom. Za tri meseca imala je više operacija, bila je na aparatima, a život joj je mnogo puta visio o koncu. Tek tamo je saznao da su joj tokom carskog reza povređeni unutrašnji organi - bešika, mokraćovodi, creva... Izvađeni su joj materica i jajnici. Žena mi je tokom tog carskog reza bukvalno unakažena, a meni niko od lekara u Ćupriji ništa nije objasnio. Deo desne potkolenice joj je bio nečim spržen, ne znam od čega... I to joj je kasnije operisano. Dobila je visoku temperaturu, nekrozu i sepsu. Od toga je valjda i umrla. Jedne noći na VMA sedam puta su je oživljavali - priča Vladan.

Do poslednjeg momenta Vladan se nadao da će majka njegove dece preživeti, ali to se nije desilo. Tog dana, kad je preminula, razgovarali su telefonom. Od lekara je kasnije saznao da joj je pozlilo oko 14 sati i da su bezuspešno pokušavali da je reanimiraju. Umrla je u 15.45.

Osim Lene, njih dvoje imaju sina od četiri godine, a Sonja ima i ćerku iz prethodnog braka. Vladan Miladinović, revoltiran, ističe da će tužiti Opštu bolnicu u Ćupriji.

- Imam sve izveštaje sa kontrola koji pokazuju da je trudnoća bila u redu. Podneću tužbu Osnovnom sudu u Paraćinu, a neka oni u bolnici sami nađu ko je direktno odgovoran - rezignirano kaže Vladan.Pokušali smo da dobijemo reagovanje i druge strane, ali direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić nije odgovarao.

VMA: Primljena u teškom stanju

U medicinskoj dokumentaciji sa VMA, između ostalog, piše da je pacijentkinja primljena 16. novembra prošle godine zbog komplikacija posle carskog reza u Ćupriji - u teškom opštem stanju, u hemoragičnom šoku zbog krvarenja, sa povredama mokraćne bešike, uretera, creva...

Posle reanimacije, već 17. novembra urađena je revizija rane, a 18. još jedna, te su u više navrata kasnije sanirane i nekrotične zone na potkolenici sa kojima je pacijentkinja primljena u ustanovu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track