PEDOFILU PRODUŽEN PRITVOR ZBOG OBLJUBE ROĐAKE: Mom detetu je naneo traumu za ceo život
Foto: Shutterstock

Zlatko Bat vraćen u pritvor

PEDOFILU PRODUŽEN PRITVOR ZBOG OBLJUBE ROĐAKE: Mom detetu je naneo traumu za ceo život

Crna Hronika -

Zlatko Bat (61) iz Kusatka, koji je osuđen za obljubu maloletne rođake na 38 meseci, vraćen je u pritvor.

On je kod kuće sa nanogicom čekao odluku Apelacionog suda.

Batu, koji ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo, a švajcarski je penzioner, prvostepena kazna od tri godine i dva meseca zatvora izrečena je 30. decembra prošle godine pred Višim sudom u Smederevu.

Tada je do pravosnažnosti presude pušten na slobodu. Na tu odluku se žalilo tužilaštvo, pa je Batu, odlukom Vanpretresnog veća Višeg suda u Smederevu, određen kućni pritvor. Tužilaštvo se žalilo i na tu odluku, pa je reagovao Apelacioni sud.

- Zlatko Bat je vraćen u pritvor rešenjem Apelacionog suda 14. februara. Po žalbi tužioca preinačena je prvostepena odluka kojom je izrečena mera koja se sastoji u zabrani napuštanja stana sa elektronskim nadzorom - navedeno je iz Višeg suda u Smederevu.

Poslednja odluka Apelacionog suda kojom je Bat vraćen u pritvor donela je olakšanje maloletnoj S. S, koju je još kao dete obljubio, ali i njenoj porodici.

- Drago mi je što je vraćen u pritvor, jer je njemu tamo i mesto. Mom detetu je naneo traumu za ceo život, osuđen je na samo dva meseca više od minimalne kazne i pušten na slobodu. Ćerka je bila u strahu da ga ne vidi, jer su udaljeni samo nekoliko kuća od nas - kaže Kusačanin Jovica S., čiju ćerku je Bat obljubio.

Uhapšen je u maju prošle godine, kada je maloletnica smogla snage da ispriča razrednoj kroz šta je sve prošla.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) STRAVIČNA ISPOVEST: Bacila sam se kroz prozor i pobegla od monstruma!

(Blic/M.Đ., A.Ž.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track