POČUČA: Ne idem u zatvor za Ukrajinu, nagodio sam se sa Tužilaštvom
Foto: Printscreen YT

Osuđen na 4 godine uslovno

POČUČA: Ne idem u zatvor za Ukrajinu, nagodio sam se sa Tužilaštvom

Crna Hronika -

Ročište u postupku protiv nekadašnjeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomira Počuče, optuženog zbog ugrožavanja sigurnosti aktivistkinja i aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom", odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 19. maj.

Zbog učešća u sukobima u Ukrajini nagodio se s Tužilaštvom da bude osuđen 4 godine uslovno.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal vodi krivični postupak protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu, po optužnom predlogu zbog pretnji "Ženama u crnom" upućenih preko društvene mreže Fejsbuk. Dnašanje ročište je odloženo jer se nije pojavio branilac optuženog.

Počuča je novinarima rekao da ostaje pri svojim tvrdnjama da to nije bio poziv na linč, već "ironičan komentar".

Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije Pink, učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Mediji su pisali i da je po okončanju borbi boravio u Moskvi.

On je danas rekao da se s tim u vezi postigao nagodbu s Tužilaštvom da bude osuđen na godinu i po dana zatvora, odnosno četiri godine uslovno.

Počuča je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track