OPSADA LIBIJSKE AMBASADE U BEOGRADU: 50 studenata upalo u ambasadu zbog "krađe para"!
Foto: Dragan Kadić

Situacija pod kontrolom

OPSADA LIBIJSKE AMBASADE U BEOGRADU: 50 studenata upalo u ambasadu zbog "krađe para"!

Crna Hronika -
Oni su tražili smenu predstavnika akademaca Abdulaha Abdiželija, tvrdeći da im ne isplaćuje sav novac od stipendija koji mesečno dobijaju iz Libije

BEOGRAD - Grupa od dvadesetak libijskih studenata upala je u četvrtak oko 20 sati u ambasadu svoje zemlje u Beogradu nezadovoljna radom predstavnika akademaca u Srbiji Abdulaha Abdiželija.

Oni su tražili smenu Abdiželija, tvrdeći da im ne isplaćuje sav novac od stipendija koji mesečno dobijaju iz Libije.Vidno revoltirani studenti okupili su se u dvorištu Ambasade i pokušali da razgovaraju sa ambasadorom Šradijem Tadžurijem, ali on nije želeo da ih primi.

- Problem je korumpirani predstavnik studenata Abdiželi, koji nam daje samo manji deo novca koji dobijamo mesečno iz Libije.

Osim toga, on ne brine dovoljno o nama, šalje nas u jeftine klinike kada je neko bolestan i određuje šta ćemo i gde studirati. Tražimo njegovu smenu i da nam se isplate sve neisplaćene stipendije - rekao je jedan od studenata, koji se predstavio kao Muhamed (32).Drama u Ambasadi je trajala sve dok ambasador nije pozvao policiju i saopštio okupljenima da će ih deportovati u Libiju ako pod hitno ne napuste diplomatsko predstavništvo.

- Ambasador je tražio asistenciju pripadnika MUP i nakon razgovora sa libijskim državljanima, koji žive u Srbiji sa svojim porodicama, oni su se mirno razišli.

Policajci nisu ulazili u razloge njihovog okupljanja jer mi na to nemamo pravo - rekli su u policiji.Okupljeni studenti najavili su da će nastaviti protest i da neće odustajati od svojih zahteva.A. S. B. - N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track