POGLAVAR SPC POSETIO OCA RADIVOJA: Od Irineja čuo da mu je žena mrtva

Tuga

POGLAVAR SPC POSETIO OCA RADIVOJA: Od Irineja čuo da mu je žena mrtva

Crna Hronika -
Posle saveta lekara patrijarh nije rekao Radivoju Paniću da su mu i sin i ćerka stradali u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej posetio je juče teško povređenog starešinu Hrama Svetog Save Radivoja Panića (54) u Urgentnom centru i saopštio mu da mu je supruga Tatjana (45) poginula u saobraćajnoj nesreći kod Ðevđelije u Makedoniji.Poglavar SPC nameravao je da mu kaže da je u sudaru izgubio i sina Nikolu (18) i ćerku Simeonu (10), ali je po savetu lekara odustao.

Kako saznajemo, patrijarh Irinej je nakon jutarnje službe, oko 9.30, zajedno sa vladikom Atanasijem Jevtićem i Panićevom najstarijom ćerkom Hristinom, u bolnici posetio povređenog starešinu Hrama Svetog Save.- Panić je u sudaru zadobio teške povrede. U nedelju uveče sanitetskim vozilom prevezen je iz bolnice u Skoplju u Urgentni centar. Zadržan je na Odeljenju intenzivne nege. Panić je bio svestan da je doživeo saobraćajnu nesreću, ali nije znao da je ostao bez supruge, sina i ćerkice - kaže izvor Kurira blizak SPC.Nažalost, sveštenika su morali da obaveste bar o ženinoj smrti kako bi organizovali sahranu.- Patrijarh Irinej je iz poštovanja prema svešteniku preuzeo na sebe tešku ulogu da Paniću kaže tragičnu vest. Patrijarh mu je samo rekao da mu je supruga nastradala, zbog čega se mnogo potresao i pitao za decu. Međutim, lekari su ranije posavetovali poglavara SPC da zbog Panićevog teškog zdravstvenog stanja ne pominje da su mu nastradali i sin i ćerka - kaže naš sagovornik i dodaje da je Paniću u poseti bila i ćerka Hristina.Paniću se, kako saznajemo, stanje pogoršalo.- Otac Radivoj je na aparatima za veštačko disanje, u veoma lošem je stanju - rekao je izvor Kurira.U Hramu Svetog Save zavladala je tuga.- Panić je duhovnik monahinja, ne znam kako će one podneti bol koju sada on oseća. Svima nam je mnogo žao što je ostao bez supruge i dece. Za svakoga od nas imao je reči utehe. Molimo se Bogu da mu podari utehu i olakša bol - kaže Panićev prijatelj.On navodi da je grob Radivojeve majke na Orlovači i da će i njegovi najmiliji tamo biti sahranjeni u sredu.- Morali su da mu saopšte kako bi čuli njegovu želju o večnom počinku njegove supruge. Nisu mu rekli za decu, ali verujem da će ih zajedno sahraniti - kaže očiju punih suza naš sagovornik. Kaže i da je za Panića ovo najtužniji period života, ali da ni njegovoj ćerki Hristini nije lakše:- Ne može da se smiri, ali mora da bude jaka zbog oca.

SPC: Saučešće ocu RadivojuMOLITVA ZA STRADALEKabinet patrijarha srpskog saopštio je juče da izražava najdublje saučešće teško povređenom ocu Radivoju i njegovoj ćerki Hristini.- Molimo se vaskrslom Gospodu Hristu, gospodaru života, da primi duše novoprestavljenih slugu svojih Tatjane, Nikole i Simeone, a oca Radivoja da osnaži i ukrepi, ljubavlju svojom obasja i utehu daruje - navodi se u saopštenju.

OPROŠTAJ OD DRUGAPrijatelji stradalog Nikole ostavili su brojne poruke na Fejsbuku:Carstvo nebesko od juče je bogatije. Da živi večno u sećanju BožjemMalo je reči koje mogu opisati naš bol. Zemo moj, nedostaješKakav će nam dan sutra biti bez tebe? Kako sutra da gledam tvoju praznu klupu, prazan krevet, u svu tu prazninu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track