POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Maja Adrovac u kućnom pritvoru
Foto: Nebojša Mandić

Sud doneo odluku

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Maja Adrovac u kućnom pritvoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu.

Na kraju današnjeg suđenja na kojem je ispitan Beko u svojstvu oštećenog, sud je usvojio predlog njenih branilaca da joj se pritvor ukine.

Sud je usvojio predlog odbrane i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor, rekao je branilac Maje Adrovac advokat Momčilo Minić.

Maja Adrovac je u pritvoru provela više od devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem. U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se tu našao njen DNK.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela". Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke 'sig sauer' model P-210 i 'zbrojovka 75', i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track